LimburgActueel.beInitia Hasselt en Achilles Bocholt blijven winnen

Door Rony Maes - 31 januari 2018 - 3950 - Sport

In de tweede BENE-League wedstrijd van 2018 trok Hubo Initia Hasselt richting Hoboken in Antwerpen. Sasja staat als laatste Belgische ploeg in de tussenstand van de BENE-League, maar zorgt steeds voor veel weerwerk in de eigen Sorghvliedt.

Initia Hasselt en Achilles Bocholt blijven winnen
Foto: FotomakersHet was ook Sasja dat het best aan de wedstrijd begon, maar Hasselt kon snel counteren dankzij een goede Roelants: 3-4 en 3-5 na goed 6 minuten spelen. Hasselt verdedigde goed en kon van daaruit haar tegenaanval ontplooien. Na 20 minuten spelen stond Hasselt drie punten voor (7-10). Lamberigts hield Sasja nog in de running, maar onder andere de trefzekere Vossen vanop de strafworplijn hielp Hasselt aan een ruime 10-15 voorsprong aan de rust.

In de tweede helft begon Sasja goed met treffers van Mathijs en Rola, zodat het terugkwam tot 14-17. Treffers van Köhlen en Bogaerts en goede reddingen van Vanbrabant hielpen Hasselt terug in de wedstrijd: 16-21 na 42 minuten spelen.

Na een Antwerpse time-out konden Kostic en doelman Theyssens de kloof terug verkleinen. Daarop volgde echter meteen een time-out van Hasselt. Cusumano, Buciuman en Vossen namen alle twijfels weg en hielpen Initia uiteindelijk aan een belangrijke uitzege in Sasja: 21-28.

Hasselt doet een uitstekende zaak in het klassement. Na het gelijkspel van Lions en het verlies van Aalsmeer staat Hasselt nu op een gedeelde tweede plaats samen met Bevo! Zaterdag om 20.15 u. komt Volendam, vijfde op twee punten van Hasselt, afgezakt naar de Alverberg!

In de andere wedstrijden ging Bocholt met 24-30 winnen in Aalsmeer en NeLo verloor in de slotminuut nipt in Aalsmeer met 26-25. Callant Tongeren leed een zware 20-34 nederlaag tegen Bevo. Donderdag om 20.45 u. is Tongeren te gast in Visé. Zaterdag om 20.15 u. worden nog NeLo-Aalsmeer en Achilles Bocholt-Sasja.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139