LimburgActueel.beLimburg grote slokop tijdens Henry Van de Velde Awards

Door Dominique Vreven - 31 januari 2018 - 0000 - Showbizz & Lifestyle

In de Brusselse Bozar zijn zopas tien Henry van de Velde Awards uitgereikt. Maar liefst vier van deze prestigieuze designprijzen gaan naar Limburgse designers. Daarmee levert Wanderful.design nog maar eens haar visitekaartje af.

Limburg grote slokop tijdens Henry Van de Velde Awards
Foto: WanderfulNaar goede gewoonte verzamelt de Belgische designwereld zich eind januari in de Brusselse Bozar voor de uitreiking van de Henry Van de velde awards. De Henry van de Velde Awards bekronen sinds 1994 goed design en organisator Flanders DC , voordien Design Vlaanderen, koppelt er telkens een tentoonstelling aan met een voorname rol voor de winnaars in tien verschillende categorieën.

Lifetime Achievement Award
De grootste eer viel Bart Lens te beurt. Hij kreeg de Lifetime Achievement Award. Een prijs die enkel voorbestemd is voor een ontwerper of ontwerpstudio die minstens 30 jaar actief is en op zowel economisch, maatschappelijk als cultureel vlak nationaal en internationaal impact heeft gehad.

De Efficiency Award ging naar de Dubio-baksteen van Roel Vandebeek. Deze ‘klassieke’ baksteen werd voorzien van schaduwlijnen die de illusie van twee of drie dunne gestapelde stenen wekt. Een esthetisch en kostenreducerend idee dat zowel metselaars als architecten ten goede komt. Roel Vandebeek ontwierp deze baksteen voor Nelissen Steenfabrieken. Lore Langendries mocht de Design-Led Crafts Award in ontvangst nemen voor haar Tableskin. Een tactiel tafellaken dat ze ontwikkelde voor het West-Vlaamse textielbedrijf Verilin. Frederik Boonen won de publieksprijs met De Theomatik, een tafelhulpmiddel om mensen zelfstandig te laten eten met één functionele arm.

De balans voor Limburgs design is eens te meer erg positief. Met vier van de tien Awards wordt het bewijs geleverd dat Wanderful.design meer dan terecht een keurmerk is voor goed design. En laten we niet vergeten dat de catalogus die elk jaar gepaard gaat met de Henry van de Velde Awards van de hand is van beroepestheet en typograaf Geoffrey Brusatto.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139