LimburgActueel.beKRC Genk bijt tanden stuk op STVV

Door Rony Maes - 29 januari 2018 - 3600 - Sport

17.625 Toeschouwers woonden zaterdagavond de 45ste Limburgse derby bij. Zij zagen een slordig voetballende thuisploeg tegen een goed draaiend STVV. De 1-1 was dan ook een correcte uitslag te noemen. We vroegen reacties aan Thomas Buffel van KRC Genk en Casper De Norre van STVV.

KRC Genk bijt tanden stuk op STVV
Foto: R.Maes

Coach Philippe Clement kon opnieuw rekenen op de uit schorsing teruggekeerde Malinovskyi en Samatta. Deze laatste begon de wedstrijd op de bank samen met o.m. Buffel, Wouters en Dewaest. Bij STVV was Legear genezen, maar hij zat ook op de bank. Coach Jonas De Roeck liet zijn team hoog druk zetten, iets waar Genk het moeilijk mee had. Toch was de eerste grote kans voor Schrijvers op aangeven van Zhegrova, maar hij schoot oog in oog met Steppe voorlangs naast. Nadien waren de meeste kansen voor STVV met in de 36ste minuut een poging van De Petter op Vukovic. Nadien schoot Schrijvers nog eens op Steppe en schoot Zhegrova van ver een bal naast het lege doel.

Fans vieren 1-1 als overwinning
Omdat het spel van de thuisploeg slordig bleef startten de bezoekers nu met Legear voor Botaka ook het sterkst aan de tweede helft met pogingen van een erg bedrijvige Bezus. Het beterde maar met de inbreng van Vanzeir en Buffel. Zo liet de kapitein zich onmiddellijk opvallen met een goed schot op Steppe. Bij STVV kwamen ondertussen Boli en De Sart Vetokele en Bezus vervangen. In de 74ste minuut kwam KRC Genk onverwacht op voorsprong toen Malinivskyi een vrije trap magistraal binnen schoot. STVV reageerde prompt en nadat een vrije trap van Leager via Vukovic en paal buiten gewerkt werd zorgde de daarop volgende fase voor 1-1.

In de 78ste minuut werd een hoekschop weggewerkt in de voeten van Kitsiou, die Boli bereikte en die schoot van dichtbij binnen. Nadien probeerde Genk nog wel. Enkel Buffel was nog dicht bij de 2-1 in de 93ste minuut, maar zijn schot werd afgeblokt. Met het gelijkspel blijft STVV in de top 6 en de bezoekende fans vierden achteraf dan ook een feestje met hun spelers. Op de persconferentie, nog eens uitzonderlijk geleid door Eric Gerits, toonde Jonas De Roeck zich tevreden over de reactie na de 1-0 en Philippe Clement stelde dat door de slechte staat van het veld de bal moeilijk bij te houden was. STVV speelt zaterdag om 20 u. tegen KV Kortrijk. KRC Genk speelt dinsdag om 20.45 u. de heenwedstrijd voor de halve finale voor de Beker van België in Kortrijk en heeft zaterdag om 20.30 u. een verplaatsing naar Moeskroen.

Meer Limburgs voetbalnieuws
In de eerste Amateurafdeling verpletterde Lommel Virton met 6-0. Door het 0-0 gelijkspel van Knokke op Patro Eisden is Lommel nu opnieuw leider met 2 punten voorsprong op Knokke. Zondag wordt om 15 u. dan ook een echter topper gespeeld tussen Knokke en Lommel. Patro Eisden speelt zaterdag om 20 u. in Heist.

In tweede Amateurafdeling B won leider THES met 1-0 van Wijgmaal. Achtervolger Spouwen Mopertingen verloor thuis van City Pirates met 0-1. Hades-Turnhout eindigde ook op 0-1. Op zondagnamiddag speelden Bocholt en Vosselaar 3-3 gelijk en verloor Sporting Hasselt in Cappellen met 1-0. Volgend weekend wordt niet gespeeld. Op zondag 11 februari is er om 15 u. o.m. Sporting Hasselt-THES

In de derde Amateurafdeling B verloor leider Bilzerse Waltwilder in Nijlen met 1-0. KVK Wellen haalde het van Diest met 4-1. Een dag later ging Heur Tongeren in Kampenhout winnen met 2-3. Termien-Sterrebeek werd 1-1 en Diegem-Leopoldsburg 0-0. Pelt ging in Woluwe Zaventem verliezen met 2-0. De volgende speeldag start op zaterdag 10 februari om 20 u. met Heur Tongeren – Nijlen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139