LimburgActueel.beBoekentip: Opa en Meneer Martin

Door Dominique Vreven - 26 januari 2018 - 0000 - Cultuur

Bij uitgeverij Het Punt heeft HasseIaar Tuur Devens zijn tweede boek Opa en Meneer Martin gepubliceerd. In deze novelle baseerde Tuur Devens zich op de zoektocht van Diana Herz naar het verleden van haar grootvader. In het boek staan ook 23 foto’s van beeldend werk van Diana Herz uit haar recente tentoonstelling SCHNITSTELLEN in het cultuurcentrum van Hasselt.

Boekentip: Opa en Meneer Martin
Foto: D.VrevenTheaterrecensent Tuur Devens werd geboren in Nederland en woont en werkt al meer dan twee derde van zijn leven in Hasselt. Diana Herz, woont sinds 2004 in Hasselt. Ze werkte als kostuum- en theatervormgeefster bij theater, film en televisie. Nu is ze programmator voor kinder- en jeugdtheater in Maastricht en werkt ze als multidisciplinair kunstenares. Samen werkten ze aan het boek Opa en Meneer Martin dat het midden houdt tussen fictie en realiteit.

Zoektocht naar een duister verleden Toen ze klein was, trok Ulrike met haar opa, een jager, door de bossen. Urenlang kon haar grootvader verhalen vertellen over de mensen uit het Zwarte Woud. Zoveel jaar later, Ulrike is een Duitse kunstenares die al een tijd in Vlaanderen woont, trekt ze op onderzoek uit. Hoe zat het juist met haar opa? Aan welke kant stond hij toen het er toe deed? Was hij lid van de nazi-partij? Was haar opa dan toch geen held, zoals ze altijd had gedacht?

En dan duikt de filosoof Martin Heidegger op, die in het naburig dorp Todtnauberg zijn berghut had, waar hij dagen kon zitten nadenken en schrijven. Hij was lid van de nazi-partij en een sympathisant van Hitler. Heeft haar opa hem ooit ontmoet? En waar hadden ze het dan over? In de schemerzone tussen fantasie en realiteit probeert Ulrike meer te weten te komen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139