LimburgActueel.beKerstvakantie was voltreffer voor Limburgse attracties

Door Redactie - 09 januari 2018 - 0000 - Toerisme

De toeristische attracties in Limburg hebben een bijzonder goede kerstvakantie achter de rug. Dat blijkt uit een bevraging die Toerisme Limburg vzw hield bij de attracties in onze provincie. “Ons ruim aanbod aan attracties is een grote troef. We hebben in Limburg zowel in- en outdoor als all-weather attracties. Er is voor de gasten én voor de Limburgers zelf dus altijd een optie, ongeacht welk weertype", weet deputé Igor Philtjens. Ruim negen op de tien attracties spreekt van een stijging of een status quo ten opzichte van 2016.

Kerstvakantie was voltreffer voor Limburgse attracties
Foto: archiefbeeldNaast de attracties bevroeg Toerisme Limburg vzw ook meer dan 150 logiesuitbaters. Op basis van cijfers uit deze enquête werd een extrapolatie gemaakt naar de volledige sector. Het gaat uiteraard om een steekproef, maar de resultaten tonen aan dat er naar schatting 160.000 overnachtingen werden geboekt tijdens de kerstvakantie. Goed voor een omzet van meer dan twaalf miljoen euro voor de economie van de vrije tijd in Limburg.

Veilig imago
De inschatting van het aantal overnachtingen ligt deze kerstvakantie wel iets lager dan vorig jaar, een tendens die sinds begin 2017 voelbaar is. “Limburg heeft sinds 2014 drie jaar op rij een stijging gekend. In 2015 ging dit zelfs over stijgingen van bijna tien procent. Zulke exponentiele groei kan uiteraard niet blijven duren, daar zijn we ons van bewust", aldus Philtjens. "Bovendien was 2016 een uitzonderlijk jaar. Mede onder invloed van de terreurdreiging, waarbij Limburg nog wèl als een veilige bestemming werd gezien. Het is dus een logisch gevolg nu de grote steden terug aantrekken, dat de cijfers voor Limburg wat afvlakken."

Samen feesten in vakantiehuisje
Ondanks die tendens blijkt uit de bevraging van Toerisme Limburg vzw toch dat meer dan zes op tien logiesuitbaters terugblikken op een even goede of betere kerstvakantie dan het jaar voordien. Vooral vakantieparken en vakantiewoningen waren deze vakantieperiode enorm populair. “De trend van groepen vrienden of familie die een vakantiehuisje huren om samen de feestdagen door te brengen in Limburg houdt aan”, stelt Igor Philtjens.

In het onderzoek gaf bijna één op vier logiesuitbaters aan dat hun gasten tijdens de kerstvakantie specifiek een verblijf boeken in combinatie met een evenement of attractie in de regio. Voornamelijk evenementen en attracties zoals Winterland Hasselt, Winteravonden in Bokrijk en Bilzen Mysteries. Maar ook sportevenementen met internationaal karakter, zoals de Wereldbeker Cyclocross op Circuit Zolder, zorgden voor overnachtingen. Naast verblijfstoeristen genoten ook de Limburgers zelf van het ruime aanbod aan ontspanningsmogelijkheden. Door het regenweer scoorden vooral indoor attracties zoals Snow Valley, Todi Duiktoren en Alpamayo, maar ook binnenzwembaden, cinema’s en musea erg hoge bezoekersaantallen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139