LimburgActueel.bePolitica Jans vraagt Maaslandse wijnstreek te erkennen

Door Redactie - 12 december 2017 - 3500 - Toerisme

Bepaalde streken in Limburg, zoals de Maasvallei, Haspengouw en de Voerstreek, lenen zich uitstekend om lekkere wijnen te maken. Sinds 27 november beschikken de wijnen uit de Maasvallei zelfs over een grensoverschrijdende beschermde oorsprongsbenaming (BOB). Het is trouwens een unicum in Europa dat er een grensoverschrijdende appellatie wordt erkend. “Als lid van de Commissie Toerisme van het Vlaams parlement wil ik minister Weyts attent maken op dit kwaliteitsproduct en de opportuniteiten die het kwaliteitslabel met zich meebrengt", zegt Vera Jans (CD&V Lanaken).

Politica Jans vraagt Maaslandse wijnstreek te erkennen
Foto: PixabayEen beschermde oorsprongsbenaming (BOB) is wat in Frankrijk een AOC is; een Appellation d'Origine Contrôlée. Dit is een wettelijk beschermde naam die mag gebruikt worden als wordt voldaan aan de strengste voorwaarden en kwaliteitseisen. Deze voorwaarden betreffen onder meer de streek, de ligging van de wijngaarden, de druivensoorten, de vinificatiemethoden, het aantal druivenstokken per m², het alcoholgehalte, kortom alles wat de kwaliteit van de wijn kan beïnvloeden.

"Als we Vlaanderen verder op de toeristische kaart willen zetten en meer buitenlandse toeristen willen aantrekken, dan moeten we dit Limburgs topproduct vanuit Vlaanderen mee ondersteunen en promoten in binnen- én buitenland. Vandaar dus dat ik de minister zal aansporen hier de aandacht en ondersteuning aan te geven die de Maaslandse wijn verdient."

"We moeten deze Limburgse troef verder uitspelen, in eigen land, maar ook zeker in het buitenland, en daarom dat ik de minister hierover zal ondervragen in de commissie Toerisme van het Vlaams parlement", besluit Jans.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139