LimburgActueel.beVergaap je dit weekend aan fantastische LEGO creaties in Hasselt

Door Rony Maes - 07 december 2017 - 3500 - Toerisme

Op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december 2017 organiseert LCC (LUG of Creators & Collectors) voor het allereerst in Hasselt een fantastische expo met diverse modellen gebouwd in LEGO blokken. 'Rock That Block - Winter Wonderland' is dé uitstap die je moet doen als je houdt van LEGO en een beetje uitdaging! Deze expo zal plaats vinden in de sporthal van de Topsportschool, gelegen aan de Koning Boudewijnlaan 12, 3500 Hasselt. Dat is vlakbij Winterland aan het Dusartplein.

Vergaap je dit weekend aan fantastische LEGO creaties in Hasselt
Foto's: R.MaesOp vrijdag 8 december zijn de deuren open van 19 tot 22u00, voor een Late Night opening. Op die manier wil men zoveel mogelijk bezoekers van Winterland ook de kans geven om kennis te komen maken met de talrijke mogelijkheden van het gekende LEGO blokje. Om 21u00 gaan de lichten van de zaal voor een dark hour zodat men bouwwerken met verlichting beter kan aanschouwen.

Zelfontplooiing
De expositie is voor jong en oud, want wie denkt dat LEGO enkel voor kinderen is, heeft het mis. Met LEGO blokken bouwen is ontspannend en het scherpt de geest aan. "Wij geloven als club heel sterk dat het meehelpt aan de zelfontplooiing van elk individu en we willen dan ook iedereen graag uitnodigen om een kijkje te komen nemen en dit zelf te ervaren."

AFOLs (Adult Fan Of LEGO) bouwen niet alleen bestaande sets die je in de winkel vindt, maar verzinnen heel vaak eigen bouwwerken. De mogelijkheden zijn enorm en de fantasie die je kan benutten is geweldig. Steven Decoutere, lid van de club en wonende te Hasselt, zal aanwezig zijn met zijn prachtig winterdorp. Elk jaar groeit zijn dorp verder, je raakt niet uitgekeken op de fantastische details die Steven in zijn creaties steekt. Je zag Steven waarschijnlijk al eens in het TV programma Karrewiet, toen hij zijn LEGO Vintage dorp voorstelde.

Tombola, kinderhoek en verkoop
Naast het rondkijken naar de vele bouwwerken, zal er een kinderhoek zijn met veel bouwblokken en zullen de kinderen ook in de mogelijkheid zijn om actief deel te nemen aan bepaalde activiteiten met gemotoriseerde LEGO sets.

Het publiek dat de expo bezoekt zal in de gelegenheid zijn om mee te doen aan een gratis tombola, met als hoofdprijs de leuke Kerst set 'Winter Village Station'. Deze heeft een winkelwaarde maar liefst 75 euro! Ook zullen er enkele verkoopstandjes zijn, waar je nieuwe, vintage of tweedehands LEGO kan kopen, alsook losse onderdelen.

De toegangsprijs bedraagt 3 euro voor bezoekers vanaf 12 jaar en 1 euro voor kinderen tussen 6 en 12. De opbrengst van alle bezoekende kinderen gaat integraal naar ToverBlokjes, een initiatief opgericht door voorzitster Sophie Deprez, die gehospitaliseerde kinderen LEGO sets schenkt tijdens hun opname.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139