LimburgActueel.beSinterklaas brengt glijbaan voor avontuurlijke bezoekers Genk

Door Redactie - 07 december 2017 - 3600 - Actueel

Sinterklaas en zijn pieten hebben dit jaar een speciaal extra cadeau op de stoomboot geladen. Namelijk een glijbaan van 4,5 meter, waarmee je vanuit het stadhuis zo het Stadsplein op kan roetsjen. Dit was een idee van het Junior Team 2016. Acht zesdeklassers gaven het stadsbestuur van Genk vorig jaar een aantal interessante aanbevelingen om meer speelprikkels te creëren in het centrum. Daar is deze glijbaan één van de resultaten van.

Sinterklaas brengt glijbaan voor avontuurlijke bezoekers Genk
Foto: T.v.G/A.NagelsHet Junior Team is een participatieproject van de Genkse jeugddienst dat aan kinderen van 11-12 jaar de kans geeft om mee te denken rond het stadsbeleid. "Elk jaar is het een ander thema waar rond we drie maanden lang werken met de kinderen. Het loont de moeite om de dingen eens vanuit hun standpunt te bekijken. Dat levert elk jaar voorstellen en ideeën op waar wij als volwassenen niet onmiddellijk aan denken", weet schepen Anniek Nagels.

"In 2015 heeft het Junior Team bijvoorbeeld meegedacht over de kindvriendelijkheid van onze begraafplaatsen, met een aangepaste vlinderweide als resultaat. Vorig jaar dachten ze na over 'spelen in Genk-centrum'. Die trajecten zijn weliswaar op kindermaat en dus speels opgevat, maar als beleid nemen we hun aanbevelingen altijd ernstig."

Niet alle voorstellen bleken haalbaar, maar twee zeker wel. Eerder werden er dan ook al drie muurspelpanelen en een tekenbord geplaatst op de Grote Markt. En vanaf vandaag heeft de hoofdin- en -uitgang van het stadhuis dus niet enkel een trap, maar ook een glijbaan. Ze is 4,5 meter lang en is onderaan afgewerkt met een valdempende ondergrond.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139