LimburgActueel.beKerst met grote 'k' dankzij Afrikaans kinderkoor Bloemfontein

Door Dominique Vreven - 06 december 2017 - 3800 - Cultuur

Het Zuid-Afrikaans kinderkoor Bloemfontein behoort volgens kenners tot één van de vijf beste kinderkoren ter wereld en zal in december 2017 touren in België. Op vrijdag 15 december houdt het koor halt in de Academiezaal in Sint-Truiden voor een benefietconcert ten voordele van het Nelson Mandela Children Fund.

Kerst met grote 'k' dankzij Afrikaans kinderkoor Bloemfontein
Foto: stad Sint-TruidenDe leden van het Bloemfontein Kinderkoor toeren in december door de Lage Landen. Naast Oostende, Wellen, Maastricht en Tongeren, vormt ook Sint-Truiden het decor van hun warme kerstconcert. Dat vindt plaats op vrijdag 15 december om 20u15 in de Academiezaal. Het stadsbestuur van Sint-Truiden trakteert aansluitend op een receptie.

Het Bloemfontein Kinderkoor bestaat uit muzikanten afkomstig uit de gelijknamige Zuid-Afrikaanse stad, de vijfde grootste van het hele land. Het vijftigkoppige koor bestaat uit zowel blanken als kleurlingen. Hun leeftijd varieert van 8 tot 18 jaar. Het oeuvre varieert van Afrikaanse traditionals en spirituele liederen tot hedendaagse muziek en evergreens. Het koor viel meermaals in de prijzen van Canada en Zweden tot in Zwitserland en Oostenrijk.

“We zijn bijzonder fier dat deze toptalenten helemaal van de andere kant van de wereld naar Sint-Truiden komen afgezakt. Het kinderkoor zal een kerstconcert brengen met een grote ‘k’. Hun hemelse stemmen tillen de wintermagie in onze stad tot een hoger niveau”, aldus burgemeester Veerle Heeren.

Dat het koor Sint-Truiden aandoet, komt niet in het minst dankzij de inzet van Gerrit Kempeneers. “Ik draag een warm hart voor Zuid-Afrika. Zo kom je automatisch bij Nelson Mandela terecht, iemand die veel betekend heeft voor de bevolking. De expositie ‘Hope & Optimism’ van 2 jaar geleden inspireerde me om opnieuw iets te doen voor het Nelson Mandela Childrens Fund. Samen met de stad en Johnny Put maken we er een topavond” aldus initiatiefnemer Gerrit Kempeneers.

Tickets voor het kerstconcert zijn verkrijgbaar via www.debogaard.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139