LimburgActueel.bePeltenaren bouwen online mee aan nieuwe gemeente

Door Redactie - 05 december 2017 - 3900 - Samenleving

Op 18 december nemen de gemeenteraden van Neerpelt en Overpelt een definitieve beslissing over de samenvoeging van beide gemeenten. De beide gemeentebesturen willen, bij definitieve goedkeuring, samen met alle inwoners bouwen aan de fusiegemeente. De naam van de fusiegemeente werd al gekozen door de inwoners, binnenkort krijgen de inwoners van wie de straatnaam zal wijzigen de kans om een nieuwe naam te kiezen voor hun straat.

Peltenaren bouwen online mee aan nieuwe gemeente
Foto: archiefbeeldIedere Peltenaar kan vanaf nu via het online participatieplatform www.participelt.be; voorstellen insturen en feedback geven op ideeën van anderen.

De ideeën die tijdens de inspiratieavond over mobiliteit gelanceerd werden, zijn inmiddels gepost op de website. Afgelopen week was de eerste in een reeks van zes inspiratieavonden rond thema's die de toekomst van Pelt zullen bepalen.

Heb jij ideeën voor de fusiegemeente? Heb jij voorstellen die het bestuur kunnen inspireren? Laat zeker weten. Kom naar de inspiratieavonden of laat je idee achter op www.participelt.be.

Wie thuis niet over een pc met internetverbinding beschikt, kan steeds terecht in de bibliotheken van Neerpelt en Overpelt. Je kan je voorstel ook steeds binnenbrengen aan het onthaal van het gemeentehuis in Neerpelt of aan de centrale balie in CC Palethe in Overpelt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139