LimburgActueel.beWeldra weerklinkt muziek in Alden Biesen

Door Dominique Vreven - 05 december 2017 - 3740 - Cultuur

De Landcommanderij Alden Biesen zal de komende jaren uitgroeien tot een belangrijke basis in het Limburgse cultuurbeleid. Daarvoor mikt minister van Cultuur Sven Gatz op een samenwerking van dit cultuur- en congrescentrum in Limburg met Musica, een organisatie van eigen bodem die streeft naar een kwaliteitsvolle muziekparticipatie voor iedereen. Lees er meer over bij LimburgActueel!

Weldra weerklinkt muziek in Alden Biesen
Foto: sociale media Alden BiesenZoals bekend heeft minister Gatz een cultuurplan voor Limburg ontvouwd, samen met het provinciebestuur en de gedeputeerde Igor Philtjens. In dat plan neemt de Landcommanderij Alden Biesen met haar publieke en private partners een belangrijke plaats in. Om Alden Biesen toe te laten een sterkere rol te spelen als uitvalsbasis en publiekstrekker voor culturele manifestaties en evenementen, moet de exploitatie van het kasteel en de site een grotere slagkracht en operationele autonomie krijgen.

Minister Gatz heeft daarom beslist dat het cultuur- en congrescentrum Alden Biesen een tweejarige projectwerking mag opzetten met Musica. Gatz trekt daar in 2018 100.000 euro voor uit. Dit samenwerkingsverband zal nagaan of een deel van de activiteiten van Muscia een herbestemming in Alden Biesen kan krijgen.

De partners zullen nu onderzoeken welke mogelijkheden de site heeft voor projecten voor muziekeducatie en -participatie. Meer concreet wordt er al gedacht aan een kopie of verhuizing van bestaande activiteiten van Musica naar Alden Biesen, zoals Soundmine, aan nieuwe activiteiten op maat van Alden Biesen (muziekvakanties of muzikale erfgoedklassen) en aan de creatie van een kenniscentrum voor muziekparticipatie van jonge kinderen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139