LimburgActueel.beSpouwen-Mopertingen leider na 2-1 tegen Hades

Door Rony Maes - 05 december 2017 - 3500 - Sport

Spouwen-Mopertingen is na een zege tegen Hades de nieuwe leider in de 2de Amateur afdeling. Na een boeiende wedstrijd werd het 2-1. We vroegen reacties aan Ali Yildiz van Spouwen-Mopertingen en Simon Decuypere van Hades Hasselt.

Spouwen-Mopertingen leider na 2-1 tegen Hades
Foto: sociale media RC Hades Hasselt

Bij Spouwen-Mopertingen kon Jan Schoefs opnieuw rekenen op Didier Haenen. Ook Olivier Geurts speelde ondanks een teenblessure. Peter Van Houdt miste de geschorsten Sögütcü en Gueroui. De Hasselaren startten het best en na 2 minuten strafte Bilican gestuntel in de thuisdefensie af (0-1). Het spel ging nadien goed op en af met een afgekeurd doelpunt voor Yildiz en Bloemen. In het slot van de eerste helft, na de vervanging van Winkels door Sabbadini, was bij de thuisploeg vooral Poell dreigend met enkele verre schoten. Iets wat Meeus hem aan de overkant nadeed. De gelijkmaker viel in de 42ste minuut toen Yildiz een verre bal van Geurts aan de tweede paal binnenkopte (1-1).

Geredde strafschop
In de tweede helft werd Spouwen-Mopertingen dominant vanaf de eerste minuut. Dit leidde dan ook in de 62ste minuut tot de verdiende 2-1. Poell bereikte voor doel Yildiz, die zijn achtste van het seizoen binnenschoot (2-1). Zes minuten later mocht Poell een strafschop nemen na een duwfout van invaller Thys op Poell. Poell trapte echter te zwak op Gijbels, die vlot redde. Nadien waren er nog kansen voor Poell, Wijnen en Mombaerts. Hades was ook nog dichtbij de gelijkmaker, maar Grootaers redde in de 83ste minuut net voor Bloemen een gemeten voorzet van Meeus. De 2-1 overwinning werd door Spouwen-Mopertingen nog goed gevierd temeer omdat de twee voorzitters Ed Somers en Luc Janssen en notaris Vangronsveld trakteerden voor hun 50ste verjaardag.

Limburg boven
Door het 1-1 gelijkspel van THES tegen Duffel staan de Bilzenaren nu aan de leiding voor THES en Vosselaar dat Sporting Hasselt versloeg met 1-0. Bocholt, dat in Cappellen won met 1-3 is vierde. Vrijdag om 20u30 speelt Sporting Hasselt tegen Tienen en zaterdag om 19u30 is er de derby Bocholt-THES en Hades-Vosselaar. Spouwen-Mopertingen speelt zondag om 14u30 in Duffel.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.150