LimburgActueel.beDit weekend te ontdekken: tweede Bilzerse stadsbier

Door Redactie - 05 december 2017 - 3740 - Showbizz & Lifestyle

De jonkheer komt weer thuis. Met die woorden kondigde vzw De 13 Heeren de geboorte van het nieuwe stadsbier aan. Precies vier jaar na de lancering van Heer van Biesen pakken de 13 vrienden uit Bilzen uit met een tweede brouwsel. Heer van Biesen Hoogstam wordt officieel voorgesteld aan het grote publiek tijdens de jaarlijkse boerproeverij Hop Hop Hoera op zaterdag 9 en zondag 10 december. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel.

Dit weekend te ontdekken: tweede Bilzerse stadsbier
Foto: 13 HeerenDe 13 Heeren hebben alle reden tot hoerastemming. Het officiële stadsbier Heer van Biesen krijgt er een broertje bij. Die kreeg de naam Heer van Biesen Hoogstam mee. “En net als bij de klassieke Heer van Biesen pakken we uit met een primeur voor de bierwereld”, vertelt ondervoorzitter David Liebens trots.

“In 2013 waren we de eerste die een bier op de Belgische markt brachten dat voor 100% met Brettanomycesgist werd gebrouwen. Een gistsoort die ook bij Orval wordt gebruikt maar daar enkel op het einde van het brouwproces. De gisten van de Hoogstam-variant werden geïsoleerd uit de authentieke en biologisch beheerde hoogstamboomgaarden van Alden Biesen en door onze brouwer omgezet tot een blond bier dat met zijn aroma en afdronk de zintuigen stevig op de proef stelt. Dat brouwproces is ongezien. Heer van Biesen Hoogstam is daarom een zonderling in zijn soort. Net als Armand Roelants du Vivier die met zijn silhouet opnieuw op het flesje prijkt.”

Iets bijzonders creëren
De twee Heer van Biesen-bieren worden gebrouwen door De Proefbrouwerij in Lochristi. Vanwaar die keuze? “Het antwoord is heel eenvoudig: kwaliteit. De Proefbrouwerij is de absolute top. Heel wat bieren die daar geproduceerd worden zijn meermaals bekroond en worden wereldwijd geserveerd in de beste restaurants", weet voorzitter Raf Loyen. "Dirk Naudts staat internationaal bekend omwille van zijn wetenschappelijke aanpak en streven naar nieuwe technieken en ingrediënten. Dit laat toe om producten te ontwikkelen die uniek zijn. Geen etiketbieren en geen dertiende in een dozijn van stadsbieren. Vanaf dag één hadden wij de ambitie om voor Bilzen iets bijzonder te creëren."

Gezellige wisselwerking
Aan iedere liefhebber om het nieuwe stadsbier te komen proeven tijdens het bierproeffestival Hop Hop Hoera op zaterdag 9 en zondag 10 december op de Markt van Bilzen. De ruim 40 bieren op de kaart komen voornamelijk van ambachtelijke en kleinschalige brouwerijen verspreid over heel het land. De kans is dus heel groot dat je van de meeste bieren nog nooit heeft gehoord laat staan geproefd. Het winterterras zorgt voor extra sfeer door de draaimolen en diverse foodtrucks, die hartige hapjes aanbieden. Bovendien openen op zondag de winkels in het centrum vanaf 13u00 hun deuren waardoor een gezellige wisselwerking ontstaat tussen shoppers en bierproevers.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139