LimburgActueel.beVan Kessel pakt goud op GP Hasselt

Door Redactie - 04 december 2017 - 3500 - Sport

Corné van Kessel heeft zaterdag de Soudal Classics GP van Hasselt gewonnen. Hij won na een spannende finale voor Telenet Fidea Lions ploegmaat Toon Aerts. David van der Poel eindigde derde. Na de wedstrijd vroegen we een reactie aan de drie op het podium.

Van Kessel pakt goud op GP Hasselt
Foto: R.Maes

Door omstandigheden waren Wereldkampioen Wout Van Aert, Europees kampioen Mathieu van der Poel en meervoudig winnaar Kevin Pauwels niet aan de start. De meer dan veertig deelnemers hebben er ondanks de afwezigheid van de bekende namen toch een boeiende wedstrijd van gemaakt. De hoofdrol was hierbij weggelegd voor Corné van Kessel (Telenet Fidea Lions), vorig jaar ook al smaakmaker van deze GP van Hasselt. Het begon nochtans niet goed voor de Nederlander, want hij kwam in de eerste ronde ten val en moest vanuit de laatste positie terugkeren.

Toon Aerts bepaalt wedstrijdverloop
Ondertussen legden Tom Meeusen (Beobank Corendon) en Tim Merlier (Crelan-Charles) er vooraan de pees op, maar Toon Aerts drukte het tempo en zorgde er zo voor dat halfweg de wedstrijd zijn teamgenoten Van Kessel en Quinten Hermans (Telenet Fidea Lions) konden aansluiten. Limburger Quinten Hermans, die vooraf bij de favorieten werd gerekend, viel echter snel terug en op drie ronden van het einde was het duidelijk dat het een strijd tussen ploegmaten Aerts en Van Kessel en David van der Poel (Beobank-Corendon) zou worden. De oudste broer van Mathieu van der Poel moest echter al snel enkele seconden prijs geven en op twee ronden van het einde was het duidelijk dat het een tweestrijd zou worden tussen Toon Aerts en Corné van Kessel.

Spannend slot
In de slotronde zette Aerts Van Kessel onder druk en leek als eerste te draaien op het asfalt. De Nederlander pakte echter uit met een ultiem manoeuvre en haalde zo de overwinning binnen. David van der Poel legde op 21 seconden beslag op de derde plek. Tim Merlier werd vierde, Tom Meeusen vijfde en Quinten Hermans zesde. Bij de dames was de overwinning voor Loes Sels voor Ellen Van Loy. Bij de nieuwelingen trad Thibau Nys na een millimeterstrijd met Daan Adams als winnaar in de sporen van vader Sven, die de GP van Hasselt in 2015 won.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139