LimburgActueel.beLommel SK blijft op titelkoers

Door Rony Maes - 13 november 2017 - 3920 - Sport

Lommel SK heeft zich ook door Vigor Wuytens Hamme niet laten verrassen. De zowat 1.500 toeschouwers moesten wel bijna een uur wachten op een doelpunt. Dat viel eerst aan de overkant, maar de leider zette met klasse de situatie recht en won met 3-1. LimburgActueel vroeg reacties aan trainer Tom Van Imschoot en kapitein Wouter Scheelen van Lommel SK en aan speler-trainer Jamaïque Vandamme van Hamme.

Lommel SK blijft op titelkoers
Foto: Jean-Paul Vanbuel (SK Lommel)

Lommel startte met het team dat in Aalst met veel panache won. Hamme kwam na de 3-1 zege tegen Geel met veel vertrouwen naar het Soeverein Stadion. In de eerste helft zagen de toeschouwers vooral eenrichtingsvoetbal van de thuisploeg, maar een ijverige Vermijl raakte maar niet voorbij De Vroe en pogingen van Gueroui, Sula en Scheelen ging net naast. In de tweede helft toonde Hamme ook drang naar voor en dat werd na amper 3 minuten bijna beloond want Clepkens moest knap redden op een ver schot van Ivens. Lommel drukte wel, maar moest tot in de 57ste minuut wachten op een eerste kans. Scheelen strandde op De Vroe. Een minuut later was het aan de overkant wel raak. Vandamme zette door en gaf tot aan de tweede paal waar Dewilde inkopte (0-1).

Lommel stak een tandje bij met een dubbele vervanging (De Bruyn voor Gaethofs en Vermeiren voor Gueroui). Nadat De Vroe eerst met wat geluk een nieuwe poging van Scheelen redde was het in de 67ste minuut toch raak toen de Lommel kapitein nu wel kon scoren op aangeven van Sula (1-1). Een kwartier voor tijd werd het 2-1 toen De Bruyne geniaal voor doel bracht waar Neven kon afronden. Vermeiren zorgde een minuut voor tijd voor de kers op de taart toen hij een voorzet van Sula aan de tweede paal met een omhaak keihard in doel schoot (3-1). Zaterdag trekt de leider naar Virton om op 25 november thuis tegen Deinze te spelen. Nog in de eerste amateurklasse verloor Patro Eisden Maasmechelen met 1-2 van Heist. Aan de rust stond het 0-2; Cosse kon nadien voor de 1-2 zorgen. Zondag om 14u30 speelt Eisden in Aalst.

Nieuws uit amateurklasse
In de tweede Amateurklasse B won THES de topper tegen Vosselaar met 1-0. Spouwen-Mopertingen haalde het met 4-3 van Cappellen. Bocholt-St. Lenaarts werd 2-1. Sporting Hasselt behaalde een 0-0 in Turnhout en Hades verloor thuis verrassend van Overijse met 2-3. Vrijdagavond om 20u30 is er de topper tussen leider THES en nr. 2 Spouwen-Mopertingen. Zaterdag speelt Hasselt om 20u00 tegen City Pirates. Verder zijn er verplaatsingen voor Bocholt om 19u30 bij Zwarte Leeuw en Hades om 20u00 bij Cappellen.

In de derde Amateurklasse B hebben de Limburgse ploegen er een schitterend weekend opzitten met overwinningen voor Heur Tongeren (0-1 in Sterrebeek), Termien (2-1 tegen Woluwe-Zaventem), Wellen (3-0 tegen Kampenhout), Pelt (2-3 op Wommelgem) en Leopoldsburg (1-2 op Hoeilaart). Bilzerse-Waltwilder speelde 1-1 gelijk in Diest. Zaterdag om 19u30 zijn er Pelt- Sterrebeek, Bilzerse-Waltwilder-Hoeilaart, Nijlen-Wellen en om 20u00 Heur-Tongeren-Diest. Zondag om 14u30 worden Herentals-Leopoldsburg en Kampenhout-Termien gespeeld.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139