LimburgActueel.beLimburgs wijntoerisme voorgesteld in Las Vegas

Door Redactie - 12 november 2017 - 0000 - Toerisme

Sandra Di Marcantonio, lector aan de Limburgse Hogeschool PXL trok recent naar Las Vegas voor IMEX 2017. Dit is de grootste MICE-beurs (meetings, incentives, conferences and events) van de Verenigde Staten. Di Marcantonio gaf er als enige vertegenwoordiger van een niet-Amerikaanse hogeschool een voorstelling van een project rond wijntoerisme. Lees er meer over bij LimburgActueel.

Limburgs wijntoerisme voorgesteld in Las Vegas
Foto: PixabayDe opleiding Toerisme en Recreatiemanagement van Hogeschool PXL speelt een actieve rol in de toeristische ontsluiting van de wijndomeinen in de provincie Limburg. Om deze doelstelling te verwezenlijken organiseerde de opleiding vorig jaar een international intensive student program Wine 4 You 2. Het doel van deze internationale projectweek was om studenten en docenten uit heel Europa samen te brengen en een authentieke leertaak tot een goed einde te brengen.

Twee gerenommeerde Limburgse wijndomeinen waren de opdrachtgevers van dienst. Om meer buitenlandse toeristen aan te trekken vroegen ze de studenten een internationale marketingstrategie uit te stippelen. Deze nauwe en internationale samenwerking met de bedrijfswereld typeert niet alleen de opleiding, maar is eveneens de missie van Hogeschool PXL, die zich de hogeschool met het netwerk noemt.

Inspiratiebron
De unieke samenwerking tussen de internationale universiteiten en bedrijven ging ook in het buitenland niet onopgemerkt voorbij en resulteerde in gastpresentaties door PXL-lectoren in Kroatië en Italië en in een deelname aan het UNWTO wijntoerismecongres in Argentinië.

Sandra Di Marcantonio, lector en coördinator internationale relaties van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement, schreef haar bevindingen neer in een paper die de titel Best practice in Tourism Management: Stimulating wine tourism in atypical areas meekreeg. Deze diende tevens voor revisie in bij de Editors of the Journal of Convention and Event Tourism in de Verenigde Staten.

Een onafhankelijke jury oordeelde dat de paper een inspiratiebron was voor zowel de academische als de professionele MICE-wereld en nodigde lector Sandra Di Marcantonio hierop uit om haar paper te presenteren tijdens IMEX America 2017, de grootste MICE-beurs van de Verenigde Staten. Hogeschool PXL was hiermee de enige niet-Amerikaanse hogeschool of universiteit die de selectieproef doorstond.

Werkrelaties uitbouwen
“Ik ben met hoge verwachtingen naar Las Vegas getrokken. Het was niet enkel mijn doel om onze expertise te delen of om te tonen hoe nauw wij binnen onze hogeschool samenwerken met onze junior-collega’s. Ik hoopte vooral gelijkgestemde zielen in de Amerikaanse, academische wereld te vinden, die net als wij alles in het werk willen stellen om excellente professionals af te leveren die op toeristisch vlak willen innoveren. Ik maak me sterk dat we krachtige werkrelaties kunnen uitbouwen en verheug me op de reactie van onze studenten wanneer ik hen vertel dat ons project een intercontinentaal tintje krijgt en we volgend jaar de grote plas oversteken”, aldus Di Marcantonio.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139