LimburgActueel.beMaasmechelse jongeren maken kennis met arbeidsmarkt via spel

Door Redactie - 12 november 2017 - 3630 - Economie

Ook dit schooljaar krijgen de Maasmechelse scholieren de kans om kennis te maken met de arbeidsmarkt. Zo'n 60 leerlingen van het laatste jaar secundair onderwijs van Campus de Helix, van de afstudeerrichtingen STW en Kinderzorg, speelden het digitaal spel #WORK. De leerlingen gingen per twee met een ipad op pad om opdrachten uit te voeren bij dienstverlenende organisaties waarmee ze in contact komen als werkzoekende.

Maasmechelse jongeren maken kennis met arbeidsmarkt via spel
Foto: gemeente Maasmechelen“Dit is een unieke kans voor jongeren om een eerste positieve ervaring op te doen bij de VDAB, interimkantoren, mutualiteiten en vakbonden die in Maasmechelen zijn gelegen. Via dit stadsspel leren zij om in de huid van een fictief personage een job te bemachtigen, hetgeen hen voorbereidt om de arbeidsmarkt te betreden na hun studies", vertelt schepen Mustafa Uzun.

De raadzaal van het gemeentehuis fungeerde als hoofdkwartier van het spel. Van hieruit trokken de jongeren te voet naar de verschillende organisaties. In het najaar zullen opnieuw sessies plaatsvinden met andere klassen van Campus de Helix, het tweedekansonderwijs Qrios, Maxwell GO! en PTS.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139