LimburgActueel.beHet Nieuwstedelijk speelt opnieuw met vuur

Door Dominique Vreven - 12 november 2017 - 0000 - Cultuur

Dit seizoen toert het nieuwstedelijk opnieuw rond met de aangrijpende muzikale voorstelling Vuur. Het stuk werd in een nieuw fris decor gestoken en is gebaseerd op het waar gebeurde verhaal van de brand in het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder waarbij 23 jongens in de slaapzaal van het internaat het leven lieten. Op 18 november te zien in cultuurcentrum Achterolmen in Maaseik.

Het Nieuwstedelijk speelt opnieuw met vuur
Foto: K.v.GeelNa een geslaagde creatie in de Mijnsite De Verdieping vorig seizoen in Heusden-Zolder en dito toernee is de productie Vuur, het relaas van de brand in het college van Berkenbos, opnieuw te zien in Vlaanderen. Het is een coproductie met het Sint-Franciscuscollege in Heusden-Zolder en cultuurcentrum en gebaseerd op waar gebeurde feiten.

Op 23 januari 1974 brak er brand uit op het college van Berkenbos in Heusden-Zolder. Drieëntwintig jongens in de slaapzaal van het internaat lieten daarbij het leven. Niet enkel de regio, maar het hele land werd in diepe rouw gedompeld en nog steeds laat de brand haar sporen na. Het stuk is gebaseerd op interviews en getuigenissen van nabestaanden, overlevenden, getuigen en hulpverleners.

Door deze interviews probeert het gezelschap het verleden te reconstueren en gaan ze op zoek naar hoe de gebeurtenis nog steeds doorwerkt. Het gaat niet enkel om de ramp, maar ook over ons vermogen om opnieuw iets op te bouwen. Over onze pogingen om acuut verlies een plaats te geven. Tekst en regie zijn in handen van Christophe Aussems, Jonas Vanthielen speelt de hoofdrol en de muziek komt van Myrthe Luyten en Bert Hornikx.

Meer info en tickets via www.nieuwstedelijk.be.

18/11 CC Maaseik
13/11 CC Lanaken
04/12 CC Sint-Truiden
08/12 CC Neerpelt


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139