LimburgActueel.beEerste editie Bokrijk Run is schot in de roos

Door Redactie - 10 november 2017 - 3600 - Sport

De voorinschrijvingen voor de Bokrijk Run zijn afgesloten. In totaal zullen al zeker 2.618 sportievelingen op 12 november aan de start staan van één van de onderdelen van deze nieuwe loophappening. De Chronorun in de namiddag is zelfs reeds uitverkocht. Daarmee lijkt de Bokrijk Run al vanaf de eerste editie een schot in de roos te worden. “Deze Bokrijk Run onderscheidt zich door het uniek looplandschap”, zegt deputé Igor Philtjens.

Eerste editie Bokrijk Run is schot in de roos
Foto: PixabayHet gros van de lopers (1.972) neemt deel aan de Belevingsrun waarbij tussen 10u30 en 12u00 vrij van start gegaan wordt voor een ontspannen loopje van 5 of 10 km. De passage doorheen het Openluchtmuseum en de expo ‘De Sixties’ is tijdens de Belevingsrun exclusief voorbehouden aan de lopers. En zij kunnen zich inderdaad aan heel wat beleving verwachten: in ‘De sixties’ loop je dwars door de woonkamer en in het Openluchtmuseum zorgen de Living History-acteurs voor een verwelkoming. De champetter wijst de weg en de pastoor geeft zijn zegen aan de deelnemers. Ook de herder en zijn kudde schapen zijn op wandel en er zijn passages voorzien doorheen verschillende historische gebouwen.

Bijzondere doortocht
Na de middag staat de Chronorun over een afstand van 10 km op het programma voor de meer prestatiegerichte lopers, mét tijdsregistratie. Dit onderdeel van de Bokrijk Run is met 500 voorinschrijvingen reeds helemaal uitverkocht. Het vertrek is stipt om 14u00 en het parcours is lichtjes gewijzigd om de lopers niet uit hun ritme te halen. Zo loop je op sommige plaatsen in het Openluchtmuseum niet door de gebouwen, maar passeer je erlangs. De bijzondere doortocht doorheen de bezienswaardigheid 'Fietsen door het Water' blijft uiteraard behouden.

Stoutste verwachtingen overtroffen
Afsluiten doen we om 15u30 met de Kidsrun over exact 1 km doorheen het Openluchtmuseum. Ook voor dit onderdeel zijn er al aardig wat kinderen ingeschreven. Ouders mogen hun kinderen vergezellen. “Ik denk dat we nu al mogen spreken van een groot succes”, besluit gedeputeerde Igor Philtjens. 'Met meer dan 2.600 voorinschrijvingen vanuit heel Vlaanderen en ook Nederland worden onze stoutste verwachtingen overtroffen. Het bewijst opnieuw dat Bokrijk springlevend is en dat de aantrekkingskracht van het park tot ver buiten Limburg reikt.'

Praktisch
Inschrijven voor de Bokrijk Run van 12 november is nog mogelijk op de dag zelf. Vanaf 09u00 kunnen geïnteresseerden terecht in de inschrijvingsruimte aan het Kasteel van Bokrijk. Inschrijven op de dag zelf kost € 15 voor ieder onderdeel. Bokrijkabonnees en kinderen t.e.m. 12 jaar nemen gratis deel.

In de namiddag is het Openluchtmuseum vanaf 13u00 vrij toegankelijk, ook voor niet-lopers. Deelnemers aan de Bokrijk Run betalen geen toegang, voor vrienden en familie is het museum geopend aan € 2,5 (vanaf 13 jaar). Kinderen van 3 tot en met 12 jaar betalen € 1, Bokrijkabonnees en kinderen < 3 jaar krijgen gratis toegang. Wie dit wil, kan dus in het Openluchtmuseum supporteren voor de deelnemers aan de chronorace.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139