LimburgActueel.beSint-Trudo Ziekenhuis sensibiliseert rond gezonde levensstijl

Door Redactie - 10 november 2017 - 3800 - Samenleving

In het kader van Wereld Diabetes Dag kunnen bezoekers op 14 november in de hal van het ziekenhuis deelnemen aan een quiz over gezonde voeding en beweging, evenals een korte bewegingsproef. Dit jaar staat bij de actie in het Sint-Trudo Ziekenhuis immers de nieuwe voedings- en bewegingsdriehoek die op 20 september 2017 door het Vlaams Instituut Gezond Leven werd gelanceerd, centraal.

Sint-Trudo Ziekenhuis sensibiliseert rond gezonde levensstijl
Foto: PixabayIn België krijgt zowat elke 10 minuten iemand de diagnose van diabetes. Naar schatting heeft 1 op 12 volwassen Belgen diabetes en men schat dat dit verder zal oplopen tot 1 op 10 tegen 2030, vooral van type 2 diabetes, de meest voorkomende vorm.

De stijging van het aantal mensen met diabetes zie je in alle leeftijdsgroepen en hangt nauw samen met een onvoldoende aandacht voor een gezonde levensstijl. Een gezonde en evenwichtige voeding samen met voldoende beweging vormen immers de basis voor preventie en behandeling van diabetes.

“Vaak staan we versteld over het gebrek aan kennis over een gezonde levensstijl”, zegt Denise Vanmuysen, voorzitster van de lokale afdeling van de Diabetes Liga. “Met een ludieke actie willen we de bezoekers even laten stilstaan bij hun eet- en beweegpatroon. Na deelname aan onze quiz en bewegingsproef kunnen ze genieten van een gezond tussendoortje”, vullen Evy Weynants en Conny Cornelissen van het diabetesteam aan.

De actie loopt van 09u30 tot 16u00 in de inkomhal van het ziekenhuis.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139