LimburgActueel.beOp de agenda: 2de manche Telenet Superprestige in Zonhoven

Door Rony Maes - 12 oktober 2017 - 3520 - Sport

Net als vorig jaar wordt de 2de zondag van oktober weer superprestige time. Na Gieten vindt in Zonhoven de 2de manche plaats van de Telenet Superprestige. De intussen beroemde 'kuil' op de vroegere stortplaats van Termolen, maakt van Zonhoven één van de mooiste en meest spectaculaire crossen van het seizoen. Voor het publiek is deze locatie ideaal als overzichtsplaats en bovendien is hier het meeste spektakel. "Het blijft keer op keer indrukwekkend. Zowel voor de toeschouwers als voor de renners", vertelt Erwin Vervecken van organisator Golazo Sports.

Op de agenda: 2de manche Telenet Superprestige in Zonhoven
Foto: R.Maes"De omloop op en rond het domein Molenheide kent geen gelijke. Vooral de combinatie van zandstroken en veel hoogteverschil is uniek. Dit parcours (de kuil deed zijn intrede in februari 2010, red.) is op enkele jaren tijd uitgegroeid tot een klassieker. We zien voorlopig dus ook geen enkele reden om de omloop aan te passen." Er komen ook extra schermen rond de kuil.

Spanning te snijden
Vorig jaar werd het een tweestrijd tussen wereldkampioen Wout Van Aert en Mathieu van der Poel. Beide crossers losten elkaar van geen vin en toen het tempo vooraan speelde dat in het voordeel van Laurens Sweeck. Die was ondertussen weggesprongen uit de achtervolgende groep. Sweeck vervoegde de twee leiders in de laatste ronde, maar toen deze versnelden, moest hij er meteen af. Van dan af was de spanning helemaal te snijden voorin.

Mathieu van der Poel probeerde een kloof te slaan, maar Van Aert pareerde onmiddellijk. Het sein dan voor de wereldkampioen om ook een versnelling te plaatsen. Even leek hij het te zullen halen, maar in de laatste rechte lijn kwam Mathieu van der Poel opnieuw aansluiten. De Nederlandse kampioen talmde niet, ging fors door en kon zo hij Wout van Aert in de laatste hectometers achter zich laten. Even later finishte Laurens Sweeck op een knappe derde plaats. De Nederlander Lars van der Haar en Klaas Vantornout vervolledigden de top vijf.

Duik zelf in de kuil
Ben jij de waaghals uit jouw vriendengroep en heb je altijd al eens in de legendarische kuil willen duiken? Schrijf je dan in voor de op de Telenet Superprestige in Zonhoven. Nu zondag kan jij met je eigen fiets naar beneden duiken om kans te maken op een leuke prijs! Bovendien krijgt elke deelnemer een toegangsticket voor de cyclocross. Inschrijven kan nog tot donderdag 12/10/2017.

Programma
09u30: Nieuwelingen
10u45: Ridley Cup voor Internationale Junioren
12u00: Sport Vlaanderen Superprestige voor Internationale Beloften
13u40: Superprestige Ladies Trophy
15u00: Telenet Superprestige elite


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139