LimburgActueel.beHet Nieuwstedelijk gaat in premiere met First Contact

Door Dominique Vreven - 12 oktober 2017 - 3500 - Cultuur

First Contact is de nieuwe strip, theater en muziek-voorstelling van Adriaan Van Aken, met Stijn Meuris en Sara Vertongen, tekeningen van Wide Vercnocke en muziek van Joris Caluwaerts. De app werd ontwikkeld door Bert Hornikx. De voorstelling van het Nieuwstdelijk gaat in première op 13 en 14 oktober in het cultuurcentrum van Hasselt. De app zal vanaf dan ook in de appstore te vinden zijn. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Het Nieuwstedelijk gaat in premiere met First Contact
Foto: Het NieuwstedelijkHet Nieuwstedelijk , het stadsgezelschap van Leuven en Hasselt, gaat geen enkele theateruitdaging uit de weg. In hun nieuwste creatie First Contact worden tekst, muziek, videobeelden en audiomontage vernuftig gecombineerd. Het wordt de eerste volwaardige audio-based stripapplicatie ter wereld en een unieke voorstelling voor strip-, theater –en muziekliefhebbers. Het stuk gaat in première op 13 en 14 oktober in het cultuurcentrum van Hasselt met stemmenwerk van oa. Stijn Meuris en muziek van Joris Caluwaerts gekend van STUFF en Zita Zwoon.

Een vroege veertiger, die nooit volwassen is geworden, beseft op een dag dat hij werkelijk alles bezit wat oppervlakkig gezien bij een volwassen leven hoort. Een huis in de stadsrand, een goedbetaalde job, een knappe echtgenote en... een dochter. Zijn leven leidt hem van luchthaven naar luchthaven, van hotel naar hotel. Pas als zijn dochter zestien jaar wordt ,zowat zijn eigen innerlijke leeftijd, en volop haar eigen leven begint te leiden, wekt ze voor het eerst zijn interesse. De man zet alles op alles om haar alsnog te leren kennen. Maar of zij daar nog voor voelt? 


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139