LimburgActueel.beESK Leopoldsburg-KVK Wellen eindigt op 1-1

Door Rony Maes - 10 oktober 2017 - 3970 - Sport

De derby ESK Leopoldsburg-KVK Wellen werd zaterdag voor 275 toeschouwers in zware weersomstandigheden gespeeld. Beide ploegen beheersten een helft zodat 1-1 een logisch resultaat was. We spraken met voormalig Wellen doelman Lennart Ghijsens van Leopoldsburg en aan de andere kant met Wouter Smeets van Wellen, tot dit seizoen sterkhouder bij Leopoldsburg.

ESK Leopoldsburg-KVK Wellen eindigt op 1-1
Foto: Computermeester.be

Bij de thuisploeg kon coach Luc Reumers niet beschikken over de geschorste Vankrunkelsven en de geblesseerde Wannes Claes. Bij KVK Wellen stond Arne Driesmans in doel. De bezoekers speelden een sterke eerste helft en werden daarvoor beloond met een doelpunt van Smeets na 25 minuten. Hij versloeg Ghijsens met een lobbal, die nog afweek op de voet van Grevendonck. Bij Leopoldsburg was Mathias Jansen de gevaarlijkste man. Hij bedankte zo zijn trainer, die hem donderdag inlichtte dat hij mocht starten. Vlak voor de rust dwong Lomans Ghijsens nog tot een knappe redding.

In de tweede helft herpakte de thuisploeg zich en nu kon Driesmans zich tonen. Een kwartier voor tijd scoorde Jansen dan toch op aangeven van Bosmans. Uitblinker Jansen had nadien nog de 2-1 aan de voet, maar Heeren redde een bal voor de lijn nadat de doelman door de jonge gelegenheidsaanvaller omspeeld was. De laatste kans was voor de bezoekers, maar een secure Ghijsens tikte het doelschot over. Een tevreden coach Reumers loofde na afloop de ploeg voor zijn sterke tweede helft waarin het zich terug in de wedstrijd knokte.

Leopoldsburg speelt zondag om 14u30 in Termien en Wellen zaterdag om 20u00 tegen Bilzerse Waltwilder. De tegenstanders wonnen beiden hun wedstrijd: Bilzerse Waltwilder thuis tegen Houtvenne (3-1) en Termien uit bij Hoeilaart (1-5). Heur-Tongeren en Pelt verloren thuis van Diegem en Nijlen telkens met 2-3. Heur-Tongeren speelt zaterdag om 19u30 in Houtvenne en Pelt zondag bij Diegem.

SK Lommel en Patro Eisden winnen
In de slotfase van de Lommel-Oosterzoen vonden Din Sula en Alexandre De Bruyn de openingen om de oververdiende drie punten thuis te houden. Lommel blijft zo aan de leding met 16 op 18. Volgende zaterdag gaat Lommel SK op bezoek bij ASV Geel. Patro Eisden Maasmechelen won van Seraing met 1-0. Op het uur scoorde Allegria op aangeven van Cavus. Het werd nog even spannend toen Cavus in de 80ste minuut zijn 2e gele kaart kreeg. Patro hield stand en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Zaterdag speelt hij thuis tegen Chatelet-Farciennes.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek
Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139