LimburgActueel.beSporting Hasselt ten onder tegen sterk Spouwen-Mopertingen

Door Rony Maes - 09 oktober 2017 - 3500 - Sport

Een door blessures geteisterd Sporting Hasselt moest vrijdagavond de wet van de sterkste ondergaan. Een goed Spouwen-Mopertingen won vlot met 0-4. We vroegen reacties aan Jan Wuytens van Sporting Hasselt en Olivier Geurts van Spouwen-Mopertingen. Lees hier tevens het wedstrijdverslag.

Sporting Hasselt ten onder tegen sterk Spouwen-Mopertingen
Foto: archiefbeeld

Ruim 800 toeschouwers waren vrijdagavond in het Stedelijk sportstadion getuige van een tweede opeen volgende zware thuisnederlaag voor Sporting Hasselt. Er zijn natuurlijk de vele gekwetsten en er was ook de ‘onterechte’ schorsing van Bjorn Ruytinx, maar het probleem was dat de spelersgroep op het veld opnieuw een collectieve offday kende. Tegen een goede tegenstander is dat fataal. De ploeg van Jan Schoefs moest niet eens doordrukken om met zware cijfers te winnen. De thuisploeg toonde zich alleen even in het begin van elke helft.

Vroege 0-1
Na amper 10 minuten stond het al 0-1 toen Geurts een vrije trap van La Mantia in doel kopte. Even later raakte Haenen de lat en Poell was voor rust ook nog eens gevaarlijk. Hasselt kon daar enkel een ver schot van een bedrijvige Derwael tegenover stellen.

Even hoop voor thuissupporters
Sporting startte beter aan de tweede helft en met een kans voor Bracké op de paal en een kopkans voor Wuytens over was er opnieuw hoop. Toen de 0-2 opnieuw van Geurts, nu op hoekschop van Dingenen viel, brak de Hasseltse veer definitief. Nadat Vits nog eerst knappe redde op een poging van dichtbij van La Mantia zorgden Yildiz in de 73ste en Poell in de 76ste minuut voor 0-4. Vanderputte had in de slotfase nog de 1-4 aan de voet, maar hij stuitte op Grootaers.

Zaterdag belooft interessant te worden
Volgende zaterdag om 19u30 zijn de vijf Limburgse Ploegen in tweede klasse Amateurs B actief. Sporting Hasselt speelt bij Hades Hasselt, dat met 0-1 in Wijgmaal ging winnen. Spouwen-Mopertingen ontvangt leider Tienen dat in de topper van het weekend THES met 1-0 versloeg. THES-Sint Lenaarts en Bocholt-City Pirates zijn de andere wedstrijden. Bocholt zelf versloeg dit weekend Turnhout met 0-3.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139