LimburgActueel.beToerisme Limburg onthult plannen monumentale nieuwe fietsbrug

Door Redactie - 05 oktober 2017 - 3630 - Toerisme

De projecten ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland krijgen er een flinke broer bij. Toerisme Limburg vzw keurde zopas het ontwerp voor het project ‘Fietsen door de Heide’ van de bureaus Witteveen+Bos en Maat-Ontwerpers goed. Met de financiële steun van Toerisme Vlaanderen en van de gemeente Maasmechelen realiseert het een opvallende fietsbrug in het Nationaal park Hoge Kempen. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Toerisme Limburg onthult plannen monumentale nieuwe fietsbrug
Foto's: Toerisme LimburgBinnen het Strategisch Actieplan Limburg in het Kwadraat (SALK) reserveerden Toerisme Limburg en Toerisme Vlaanderen de nodige middelen om de beleving op het Limburgse fietsroutenetwerk te verhogen. ‘Fietsen door de Heide’ maakt net als de andere fietsbelevingen deel uit van het overkoepelend project ‘Cycling Synergy’. V"Deze ‘fietslandmarks’ versterken niet alleen de fietsbeleving voor jong en oud, ze leggen ook krachtige verbindingen met het aanwezige erfgoed en verhogen de interactie met het landschap en de natuur", zegt deputé Igor Philtjens.

Nieuwe dimensie toevoegen
“Elke nieuwe fietsbeleving moet op zichzelf een hefboom zijn voor de toeristische ontsluiting en ontwikkeling van de betrokken regio. Met alle fietsprojecten samen zetten we héél Limburg meer dan ooit internationaal op de kaart als innovatieve fietsprovincie." Meer dan 20 jaar geleden werd het knooppuntfietsen in Limburg uitgevonden. Het wordt nu overal gekopieerd, in binnen- en buitenland. "Met deze uitzonderlijke fietsprojecten voegen we een nieuwe dimensie toe aan het fietsroutenetwerk. We leggen een belevingslaag bovenop het bestaande netwerk. Zo blijven we trendsetter én koploper in fietstoerisme", alsnog Philtjens.

Natuur spectaculair beleven
De voorgestelde fietsconstructie is een monumentale brug over de Weg naar Zutendaal. Het fietspad stijgt geleidelijk tot een hoogte van 6,7 meter en is 275 meter lang. De structuur is opgebouwd uit hout en het dek bestaat uit beton. Het fietsproject ‘Fietsen door de Heide’ is een fietspad dwars doorheen de heide in het Nationaal Park Hoge Kempen, dat beheerd wordt door het Agentschap voor Natuur en Bos.

“De naaldbossen, waterplassen, heidelandschappen en weidse panorama's zijn een droomdecor voor wandelaar, fietser en ruiter", meent Marleen Evenepoel van Agentschap voor Natuur en Bos. "Als dit project gerealiseerd wordt, dan komt er een nieuwe, spectaculaire mogelijkheid bij om één van de mooiste stukjes Vlaamse natuur te ontdekken en te beleven. Met deze brug verbinden we bovendien de knooppunten 550 en 551 van ons netwerk."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139