LimburgActueel.bePatro Eisden Maasmechelen houdt 45 minuten stand

Door Rony Maes - 11 september 2017 - 3630 - Sport

In de enige derby in eerste klasse amateurs heeft Patro Eisden een helft stand kunnen houden tegen Lommel SK. In de tweede helft klaarden de Noord Limburgers de klus om nog met 1-5 te winnen. LimburgActueel vroeg een reactie aan Sean Aerts van Patro Eisden Maasmechelen en coach Wouter Vrancken van Lommel SK. Lees hier tevens het wedstrijdverslag!

Patro Eisden Maasmechelen houdt 45 minuten stand
Foto: Patro Eisden

Voor 1.500 toeschouwers toonde Lommel zich het eerst gevaarlijk. Een kopbal van Cauwenberg scheerde in de 5de minuut de lat. Nadien viel het spel terug en tot ieders verrassing scoorde Patro de 1-0 in de 14de minuut. Allegria verraste Klepkens op aangeven van Lagrib met een bal in de verste hoek. Een aangeslagen Lommel besefte meteen dat het geen walk-over zou worden tegen een goed georganiseerde thuisploeg. Af en toe kon Lommel wel dreigen. Zo schoot Ruyssen toegen de paal en Gaethofs dwong Demirci, ooit nog voor Lommel spelende, tot een knappe redding. Ondanks dat was de 1-1 van De Bruyn in blessuretijd toch nog onverwacht.

Toch niet ontevreden
In de tweede helft ging Patro Eisden volledig onderuit. Lommel trok en het tempo op en na 5 minuten stond het 1-2 toen Claessens een hoekschop van Gaethofs ongelukkig in eigen doel verwerkte. Even later kopte Neven tegen de paal en kon Vermeiren in rebound scoren (1-3). Een kwartier voor tijd was het helemaal over voor de thuisploeg toen Ruyssen voorbij een onzekere Demirci binnen kopte (1-4). Invaller Swers op aangeven van een andere bankzitter, Brebels, zorgde in de 83ste minuut voor de 1-5 eindstand. Ondanks de zware nederlaag, was coach Boffin niet ontevreden over de prestatie van zijn ploeg. Na een goede start werd echter alles in tien minuten weggeven. Verder merkte hij op dat vier van de vijf tegendoelpunten op stilstaande fasen vielen.

Zaterdag speelt Eisden in Dender en zondag om 15u00 is er Berchem-Lommel. Enkele dagen nadien op woensdag 20 september om 20u00 ontvangt Lommel thuis Waasland Beveren voor de Croky Cup.

Meer Limburgs voetbalnieuws
In 1A speelden zowel STVV als KRC Genk respectievelijk bij Antwerp en AA Gent 1-1 gelijk. Zaterdag om 20.30 u. wordt de Limburgse derby op Stayen gespeeld. In 2de klasse amateurs B won Bocholt dankzij doelpunten van Bongiorno en Odutayo de derby tegen Hades Hasselt met 2-0. THES won in Turnhout met 1-3 en Sporting Hasselt haalde het van Zwarte Leeuw met 2-1. Zaterdag om 19u30 zijn er THES-City Pirates en Hades-Hoogstraten. Om 20u00 wordt Overijse-Sporting Hasselt gespeeld. Bocholt trekt zondagnamiddag naar Bocholt.

In de derde klasse amateurs B won Heur Tongeren de derby tegen Pelt met 2-1. Termien won in Herentals met 0-3 en Wellen bij Wommelgem met 1-3. Leopoldsburg speelde 0-0 tegen Kampenhout en Bilzerse Waltwilder verloor met 4-6 tegen Woluwe Zaventem. Volgend weekend krijgen we zaterdag om 19u30 Pelt-Herentals en zondag om 14u30 Termien-Wommelgem en om 15u00 Wellen-Sterrebeek, Kampenhout-Bilzerse Waltwilder en Woluwe Zaventem-Heur Tongeren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139