LimburgActueel.beAvontuurlijke cross-over SPOTS betrekt Hasseltse binnenstad

Door Dominique Vreven - 08 september 2017 - 3500 - Cultuur

Op 10 september geeft het cultuurcentrum van Hasselt zijn seizoensstart met de tweede editie van SPOTS. Dat is een avontuurlijke cross-over van genres, van klassieke muziek tot performance, van beleving tot installatie, en dat op telkens weer eigenzinnige plekken van de UHasselt tot in de binnenstad en zelfs in woonkamers. Het event nodigt kunstenaars en publiek uit om op pad te gaan, om te verkennen, hoe dichtbij de SPOTS ook mogen zijn.

Avontuurlijke cross-over SPOTS betrekt Hasseltse binnenstad
Foto: SPOTS, WarhausHet festival SPOTS van het cultuurcentrum van Hasselt zoekt vanaf 10 september tot 24 september spannende locaties op in de stad en nodigt artiesten uit om er tijdelijk te verblijven. Hiermee wordt het nieuwe culturele seizoen 2017-2018 gelanceerd.

Op zondag 10 september kan je om 11u00 in de Herckenrode Kloosterkerk naar de voorstelling Het motet voor de kardinaal. Acteur Vic De Wachter, gambist Thomas Baeté en klavierspeler Guillermo Pérez nemen je mee naar de vroege renaissance en de boeiende wereld van de polyfonie. Om 20u00 mag Warhaus, één van de meest belovende Belgische bands de openingsvoorstelling verzorgen in de theaterzaal.

Op 11,12 en 13 september is het nieuwstedelijk te gast in de gelatinesite met de moderne huifkarvoorstelling Troje. De Belgisch-Nederlandse Chantal Acda en Arc Sonore brengen een hemels concert op 14 september in de Heilig Kruiskerk en op vrijdag 15 september zijn de strijkers van het Echo Collective te gast in de oude gevangenis van de UHasselt.

Obscene fabels
Hedendaagse dans van Ugo Dehaes kan je op 16 september aanschouwen om 15 en 16u30 aan de toeristische dienst en om 21u00 kan je licht obscene fabels beluisteren in Villa Verbeelding. Zangeres An Pierlé brengt electronica en orgelmuziek samen in het concert Arches op 20 september in de Sint-Quintinuskathedraal en op 21 september is er om 21u00 op de Corda Campus een pianoperformance van Karl Van Welden.

Pops-ups en flashmobs
In het kader van het project PUSH en het Krokusfestival zijn er op 16 september in de binnenstad artistieke onverwachte interventies, pop-ups en flashmobs gebracht door performers uit vijf verschillende landen.

Voor de tweede editie van SPOTS werkt het cultuurcentrum samen met de dienst Cultuur van de stad, het nieuwstedelijk en Street Art Festival Hasselt.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139