LimburgActueel.beKasteel van Hex verliest 1 van haar oudste bomen

Door Rudi Schils - 08 september 2017 - 3570 - Samenleving

Één van de oudste bomen van het landgoed van het Kasteel van Hex ging de voorbije zomer tijdens een storm volledig tegen de vlakte. De eik, die volgens de overlevering de naam Louis-Rodolpho draagt, dateert reeds lang voor de bouw van het kasteel en de aanleg van het Engelse landschapspark.

Kasteel van Hex verliest 1 van haar oudste bomen
Foto's: Kasteel van HexBij de constructiewerken die landschapsarchitect Louis Fuchs liet uitvoeren in de jaren tussen 1871 en 1880 werden twee eiken gespaard van de kap en opgenomen in het ontwerp. Met een stamomtrek van om en bij 750 cm werd deze eik geschat op minimum 600 jaar. In het voorjaar van 2017 waren deze eiken nog het centrum van belangstelling bij een studiedag rond veteraanbomen op Hex.

De eiken zijn te vinden in de weide tegenover de grote vijver op de wandeling doorheen het park, te vertrekken van het westelijk einde van de formele tuinen. Als een laatste eerbetoon aan deze gesneuvelde veteraan vertelt Graaf Ghislain verhalen van de oude eik, zaterdag en zondag 9 en 10 september, telkens om 11u00, aan de voet van de eik.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139