LimburgActueel.bePolitie Limburg Regio Hoofdstad werkt voortaan op afspraak

Door Redactie - 08 september 2017 - 3500 - Actueel

Wie een klacht wil indienen of een aangifte wil doen bij de politie Limburg Regio Hoofdstad kan hiervoor voortaan online een afspraak maken. "Het gaat wel enkel om aangiftes en meldingen waarvoor de politie niet ter plaatse moet komen", verduidelijkt korpschef Philip Pirard. Dit kan bijvoorbeeld gaan over de diefstal van een portefeuille of gsm, oplichting of het verlies van de boorddocumenten van een voertuig. Wie dringend politiebijstand nodig heeft, moet uiteraard nog steeds het noodnummer 101 bellen.

Politie Limburg Regio Hoofdstad werkt voortaan op afspraak
Foto: LRHTijdwinst en klantvriendelijkheid waren voor de politiezone de belangrijkste redenen om afspraken voortaan te gaan inplannen. "Iemand die het slachtoffer werd van een gauwdiefstal meer dan een uur laten wachten omdat het op dat moment net erg druk is, is niet erg klantvriendelijk", zegt Pirard. "Door een afspraak te gaan inplannen, kunnen we dit vermijden. De burger verliest niet onnodig tijd en ook wij kunnen veel efficiënter werken." Tenslotte hoopt de politie ook dat inwoners op deze manier sneller geneigd zullen zijn om aangifte te doen. 

Vanaf deze week kunnen burgers via de website www.politielrh.be een afspraak maken om een klacht in te dienen of een aangifte te doen. Dit kan in de loop van de komende dagen ook via de eigen mobiele applicatie van de politiezone. Deze app is gratis te downloaden in alle app stores.

"Wanneer je aan afspraak maakt, laten we je ook onmiddellijk weten welke documenten je hiervoor moet meebrengen naar het politiekantoor", gaat Pirard verder. "Het gebeurt immers regelmatig dat we iemand terug naar huis moeten sturen om een document te gaan halen dat noodzakelijk is voor de aangifte. De aangiftes kunnen dus ook sneller verlopen."

Burgers kunnen enkel een afspraak maken in het hoofdkantoor van de politiezone aan de Thonissenlaan in Hasselt. Het blijft voorlopig ook nog mogelijk om tijdens de openingsuren een aangifte te doen zonder afspraak. In dit geval dient men wel rekening te houden met mogelijke wachttijden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139