LimburgActueel.beWIN! tickets voor Schots Weekend in Alden Biesen

Door Kris Pattyn - 01 september 2017 - 3740 - Toerisme

Het is net zoals een traditie, jJaarlijks zakken duizenden liefhebbers van Schotland en de Keltische cultuur af naar het Schots Weekend! Ook dit jaar zal je in Alden Biesen weer de klassieke ingrediënten van de Keltische traditie terugvinden met een echte primeur.

WIN! tickets voor Schots Weekend in Alden BiesenJe kan je uiteraard verwachten aan heel wat doedelzak klanken, Keltische dansen en Schotse krachttoeren met hamer en paal. Dit jaar is uitzonderlijk ‘The Band of The Welsh Guards' te gast op het festival. Deze band is met het gelijknamige regiment opgericht in 1915 en heeft ondertussen al heel de wereld rondgereisd om concerten te geven. Ze zijn typisch herkenbaar aan hun rode uniformjassen en hun zwarte berenmutsen. Wie ooit een aflossing van de wacht aan het paleis van de Britse koningin heeft bijgewoond weet dat ze zeker de moeite waard zijn om naar Alden Biesen af te zakken.

Het Schots Weekend opent traditioneel op vrijdagavond met een folkprogramma. Op zaterdag staan de Highland Dancecompetitie, de Pipeband championships en de Drum major competitie centraal op het programma. In de rand kan je ook terecht op de Schotse Markt, de Scottish trials schaapdrijven    en allerhande activiteiten voor jong en oud. Het dagprogramma wordt afgesloten met de Massed band voor het kippenvel moment en het touwtrekken voor gemeentes. De Massed band wordt geschouwd door de Chieftain, een rol die dit jaar opgenomen wordt door Steven Vandeput, minister van Landsverdediging. De avond zelf kan je in de grote tent nog de nodige folk meepikken.

Op zondag worden de spieren gerold op de Highland games. Ook dan kan je terecht op de Schotse Markt en is er meer dan genoeg muzikaal en visueel amusement. ‘The Band of the Welsh Guards' zal ook op zondag op het festivalterrein paraderen. En uiteraard is er eveneens het nodige folkgeluid te horen op de diverse podia in de tenten.

Het Schots Weekend gaat door op 8,9 en 10 september. Meer info op www.schotsweekend.be. We hebben voor lezers van Limburg-Actueel 5 keer 2 gratis tickets ter beschikking. Wie wil er voor ons naar het Schots Weekend? Antwoord op volgende vraag: “Welke band komt er uitzonderlijk naar Alden Biesen?” Stuur een mailtje met het antwoord, je naam en je adres naar doedelzak@limburgactueel.be en een onschuldige hand zit klaar. De winnaars worden verwittigd en de kaarten zullen aan de kassa klaar liggen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139