LimburgActueel.be"Ik heb al honderden kastelen gezien, maar dit was de eerste keer dat ik er in eentje in het donker rondliep. Machtig!"

Door Redactie - 21 augustus 2017 - 3740 - Toerisme

Mediafiguren Hanne Troonbeeckx, DJ Ward, royaltywatcher Kathy Pauwels en Pat Krimson en Loredana van 2Fabiola genoten van een smakelijke barbecue en een aangename kennismaking met Bilzen Mysteries. Sinds oktober kan je in en rond het kasteel Alden Biesen vanaf zonsondergang opgaan in de mysterieuze sfeer van Bilzen Mysteries. Tijdens een interactieve wandeling word je als bezoeker meegenomen in een spannende wandelfilm met acteur Jan Decleir, die de rol speelt van de heer van Biesen. Hij neemt je mee doorheen de meer dan 800 jaar roemrijke geschiedenis van de Landcommanderij. Een uniek klank- en lichtspektakel maakt de één uur en twintig minuten durende tocht extra bijzonder.

Foto's: Bilzen Mysteries/UPStars“’t was mysterieus en zij houdt van alles wat spannend is”, zegt Patje Krimson met speelse blik in de richting van Loredana, die bevestigt. “Het was een hele leuke wandeling en Jan Decleir is een fantastische acteur.” Patje gaat nog even door met z’n bewondering voor het Bilzen Mysteries-project. “Het is leerrijk, actief en het is met een koptelefoon. Ja, ik als dj vind dat top hé. Ik ben als Limburger echt fier op deze attractie. Mensen van binnen, maar zeker ook van buiten onze provincie moeten dit meemaken.”

Diezelfde verwondering is er ook bij mediafiguur Hanne Troonbeeckx. “Toen ik de uitnodiging kreeg, wist ik vooraf niet wat ik ervan moest verwachten. Breng stevige schoenen mee en zorg voor een paraplu moest het regenen. Ja, ik wist het even niet, maar vanaf het moment dat ik Jan Decleir zag op de tablet en de wandeling begon, waren mijn vriend en ik helemaal mee in het verhaal. Alles wijst zichzelf uit.”

Magistraal spel
“Bilzen Mysteries is extra bijzonder voor mij, omdat ik van deze streek ben en hier vaak passeer, maar de geschiedenis van zo’n gebouw (doelend op de Landcommanderij Alden Biesen) die ontgaat je vaak en dus is het geweldig als je die leert kennen, al wandelend op een interactieve manier. Ik ben zelf heel veel met video bezig tijdens mijn dj-sets, maar wat je hier te zien krijgt is van een zeer hoog niveau. Er zijn veel tijd en centen gestoken in de uitwerking van deze unieke film, die absolute top is qua beeld en geluid. Alles is optimaal verstaanbaar en wordt dan ook nog eens gecombineerd met een magistraal lichtspel”, spreekt DJ Ward na afloop bewonderende woorden.

Petit-Versailles
Als laatste van het rijtje bv’s kwam royaltywatcher Kathy Pauwels het kasteel binnengelopen. “Het is echt fantastisch. Ik ben er heel stil van geworden. Ik vond het mystiek. De nachtuilen die je hoort, de muziek en vooral ook de omgeving rond mij. Ik zat echt in een andere wereld. Zowel het heden als het verleden van Alden Biesen komen aan bod. Dat laatste merk je aan het fragment rond de brand van het kasteel. Je ziet opnieuw die beelden van de BRT die je laten beseffen dat het geen sprookje was, maar dat alles wat je hier ziet ook echt gebeurd is. Alden Biesen wordt ook wel eens het ‘petit-Versailles’ genoemd, omdat het één van de grootste en mooiste kastelen van België is, en nu krijg je de gelegenheid om zelf dat grote parcours af te leggen, en dat dan nog na zonsondergang. Ik heb in mijn leven, in geen enkel van de honderden kastelen die ik bezocht ooit rondgelopen in ’t donker, maar dit was echt de moeite."

Bilzen Mysteries is in augustus alle dagen toegankelijk vanaf zonsondergang. Ook in het najaar (vanaf oktober) en in de wintermaanden, ben je als bezoeker meer dan welkom. Alle info kan je vinden op de website www.bilzenmysteries.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139