LimburgActueel.beOlivier Philippaerts geselecteerd voor EK Jumping

Door Redactie - 08 augustus 2017 - 3670 - Sport

Bondscoach Peter Weinberg maakte vandaag zijn selectie bekend voor het EK Jumping, dat eind deze maand georganiseerd wordt in Göteborg. Niels Bruynseels (Cas de Liberté), Pieter Devos (Espoir), Gregory Whatelet (Clavier) en Olivier Philippaerts (H&M Legend of Love) nemen van 21 tot en met 27 augustus deel aan het Europees Kampioenschap. Jérôme Guéry (Villers-la-Ville) is reserve.

Olivier Philippaerts geselecteerd voor EK Jumping
Foto: Philippaerts/sportscommunicationOlivier Philippaerts nam in het verleden één keer deel aan een wereldkampioenschap en was 2012 reserve voor de Olympische Spelen van Londen. Straks begint hij in Göteborg aan zijn eerste EK bij de senioren. “Ik ben zeer tevreden met mijn selectie”, aldus Philippaerts in een eerste reactie. “H&M Legend of Love is bezig aan een bijzonder sterk seizoen. Zijn vorm is goed en ik hoop die nog een tijdje te kunnen vasthouden zodat we op het EK goed voor de dag kunnen komen. De bondscoach heeft een sterk team samengesteld. Zowel voor de landenwedstrijd als individueel moeten we de lat hoog durven leggen.”

“Ik ben heel blij dat Olivier en Legend geselecteerd zijn”, zegt ook vader Ludo Philippaerts. “Op basis van hun prestaties eerder dit jaar is die selectie ook terecht. Ze kunnen terugblikken op een bijzonder sterk seizoen. Voor H&M Legend of Love is het zijn eerste EK. Het is en blijft een cliché dat een kampioenschap altijd een beetje een loterij is en dat zal ook nu het geval zijn. Pronostikeren is dan ook zinloos. Alles is mogelijk.”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Ondanks hitte veel volk op Tongers stadsmuzikantenfestival
Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139