LimburgActueel.beMust-see: honderden vespa's toeren rond Tessenderlo

Door Redactie - 04 augustus 2017 - 3980 - Toerisme

Tijdens het weekend van vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus 2017 zal Tessenderlo iets meer ‘dolce vita’ aanvoelen dan je gewend bent. In totaal verwacht men namelijk zo’n 1.000 vespaliefhebbers. Reken daar nog enkele honderden kijklustigen bij en je weet dat het gezellig druk zal worden in de Looise straten en op het Belgian Vespa Days terrein. Food- en dranktrucks bieden er een variatie aan lekkere hapjes en dranken. 

Must-see: honderden vespa's toeren rond Tessenderlo
Foto: PixabayDe toegang is gratis voor iedereen. Ook zij die graag een vesparit meepikken, kunnen gedurende het hele weekend vanaf de markt de bepijlde drieprovinciën-rit van 60 km rijden. Officiële deelnemers rijden in groep de ritten 'Mooi Looi' (10u00) en 'Puur Genieten' (14u00) op zaterdag 26 augustus.

Naar jaarlijkse traditie is tevens iedereen welkom op de Italiaanse markt. Met genoeg drank- en eetstanden om dorst en honger te stillen, is het beslist de moeite waard om af te zakken naar het marktplein van Tessenderlo. Dit jaar is de Italiaanse markt als afsluiter (zondag 27 augustus) van een weekend Belgian Vespa Days extra speciaal!

De kers op de taart staat diezelfde zondag gepland: dan probeert de Vespaclub een plaats te bemachtigen in het Guinness Book of Records, met een gooi naar het wereldrecord ‘langste Vespa parade’. "Met hopelijk meer dan 860 deelnemers sturen we de Belgian Vespa Days 2017 zo letterlijk de geschiedenisboeken in. Ook vespaliefhebbers die niet deelnemen aan de Belgian Vespa Days zijn meer dan welkom voor het record."

Wie wil deelnemen kan zich zondag om 10u00 inschrijven op het Belgian Vespa Days-terrein (Campus Russelberg, Gerhagenstraat 58 in Tessenderlo).De (hopelijk langste) Vespa-parade vertrekt om 11u00 voor een rit van 20 km. Na ongeveer één uur komt iedereen aan op de markt van Tessenderlo, waar op dat moment de Italiaanse markt dus volop aan de gang is.

Bekijk het volledige programma van de Belgian Vespa days via DEZE link.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139