LimburgActueel.beSint-Truiden maakt zich op voor de internationale bloemenwedstrijd Eurofleurs

Door Dominique Vreven - 21 juli 2017 - 3800 - Toerisme

Tien jeugdige floristen strijden op zaterdag 16 september voor de titel van Europees kampioen in de prachtige wedstrijdlocatie op de minderbroederssite. In talrijke historische gebouwen van het oud stadhuis tot de kapel van Klaarchitectuur zullen bovendien kleurrijke bloemencreaties te zien zijn. Lees er alvast meer over bij LimburgActueel!

Sint-Truiden maakt zich op voor de internationale bloemenwedstrijd Eurofleurs
Foto: EurofleursEurofleurs is het Europees Kampioenschap voor Jonge Floristen. Dat strijkt sinds 1998 neer in telkens een andere stad in Europa. Nadat de competitie in 2008 al een eerste keer in België halt hield, is ons land opnieuw het decor van deze prestigieuze bloemenwedstijd. Zaterdag 16 september is de minderbroederssite het internationale centrum van de bloemenkunst.

Drie dagen voordien beginnen de tien deelnemers (jonger dan 26 jaar), uit even veel landen , aan vijf sierstukken waarmee ze de jury imponeren. Iedere creatie verwijst naar een ander thema: Adam & Eve's Sins, Indian Summer Wedding, When Flowers Meet Fruit, Fruitqueen en Surprise.

De volgende bloemenkunstenaars verdedigen dit jaar de trots van hun thuislanden: Sören Van Laer (België), Iva Bouzkova (Tsjechië), Christina Müglich (Duitsland), Hidde Klink (Nederland), Signe Margarete Evertz Forsberg (Noorwegen), Louisa Cooper (Verenigd Koninkrijk), Kamil Lutostanski (Polen), Heli Haapatalo (Finland), Gábor Nagy (Hongarije) en Brigata Klinar (Slovenië).

"In de Sint-Martenkerk, de Sint-Gangulfuskerk, de kapel van Klaarchitectuur en het oud stadhuis zullen de bloemisten tal van kleurrijke bloemencreaties tentoonstellen. Dat zijn stuk voor stuk prachtige historische gebouwen, die wij zo op een heel bijzondere manier in de kijker zetten voor een internationaal publiek", vertelt schepen Hilde Vautmans.

"Vlaanderens zesde monumentenstad vormt gewoonweg de ideale setting voor deze internationale hoogmis van de bloemensierkunst. Wij zijn heel fier dat het kruim van de jonge floristen van Europa in september in onze stad verzamelt. Jong en oud is welkom om hun talenten in onze mooiste gebouwen te komen bewonderen", besluit burgemeester Veerle Heeren. Meer informatie via www.eurofleurs2017.com.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Fotogalerij: dit was het chrysantenfestival 2018
Schots Weekend trekt meer dan 10.000 bezoekers!
Oldtimer bussen toeren door Genk en Diepenbeek

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139