LimburgActueel.beGigantisch Peers maisdoolhof opent VANDAAG de deuren

Door Redactie - 13 juli 2017 - 3990 - Toerisme

Het Peerse Maïsdoolhof opent deuren op vrijdag 14 juli. Tot en met 31 augustus kan je er heerlijk verdwalen in het groen. Na een topeditie in 2016, gaat de organisatie ook dit jaar voor meer dan 10.000 bezoekers. Bovendien kan je op de site een stroberg van maar liefst 6 meter beklimmen, met als beloning een prachtig zicht over het hele doolhof. Speciale gasten zijn dit jaar de kippen van kunstenaar Koen Vanmechelen.

Gigantisch Peers maisdoolhof opent VANDAAG de deuren
Foto: PixabayDuizenden bezoekers vonden vorig jaar hun weg door het doolhof. De achtste editie belooft nog moeilijker, nog beter en nog plezanter te worden. De vrijwilligers van de Landbouwraad, de Bedrijfsgilde en de Stad Peer maakten er alvast een pareltje in het groen van.

De grote site van 3 hectare aan de Lindebosstraat is niet alleen de locatie van het doolhof, je kan er ook knuffelen met kalfjes, konijnen, kuikentjes en zelfs dwergzwijntjes. Er is een apart traject voor de kleinsten, een speeltuin en een gezellig terras. Kinderen kunnen zich uitleven op de trampoline, slingeren aan een touw, op stelten lopen en nog veel meer. Durf jij de 6 meter hoge stroberg beklimmen?

Aan het doolhof tref je ook het Cosmopolitan Chicken Project van Koen Vanmechelen aan. “De kip die je in Peer aantreft is een kruising tussen de nieuwste soort uit mijn Cosmopolitan Chicken Project, een wereldwijd kunstproject van mij, en een lokale commerciële kip. Het resultaat is een kruising tussen diversiteit en productiviteit", aldus Vanmechelen.

Net zoals de voorgaande jaren kan je dit jaar meedoen aan de wedstrijd ‘Wanneer kalft de koe’. Als jij exact raadt op welke dag de koe gaat bevallen van haar kalfje, dan maak je kans op mooie prijzen. Alle informatie vind je op www.wanneerkalftdekoe.be.

Op vrijdag 4 augustus ontdek je het labyrint in het donker tijdens ‘Maïs by Night’. Tussen 20u00 en middernacht zoek je je weg tussen vuurkorven en kaarsen. Natuurlijk zijn er ook hapjes en drankjes voorzien. Ook op 11, 18 en 25 augustus zal het doolhof ’s avonds geopend zijn tot 22 uur.   De toegangsprijs bedraagt 3 euro (2 euro voor groepen vanaf 10 personen, bezitters van een Pieterpas en bezoekers die lid zijn van Vakantieparticipatie). Het doolhof is tevens toegankelijk voor kinderwages en rolstoelen.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139