LimburgActueel.beOpgelet: CARMA neemt nieuwe flitspalen en -camera in gebruik

Door Redactie - 12 juli 2017 - 3600 - Actueel

De politiezone CARMA heeft samen met de gemeenten Houthalen-Helchteren, As en Opglabbeek vijf nieuwe onbemande palen en een camera aangekocht om snelheidsmetingen uit te voeren. Bijzonder aan deze palen is dat ze snelheidscontroles in twee rijrichtingen kunnen uitvoeren, weliswaar niet gelijktijdig. De kast bovenop de paal moet in de gewenste positie gedraaid worden. De nieuwe flitspalen zijn vanaf vandaag operationeel!

Opgelet: CARMA neemt nieuwe flitspalen en -camera in gebruik
Foto: PixabayDe aankoop en de plaatsing van de vijf nieuwe palen en camera vertegenwoordigen een bedrag van 150.000 euro. De gemeente Houthalen-Helchteren krijgt een nieuwe flitspaal op de Weg naar Zwartberg en op de Ringlaan. In Opglabbeek verschijnen palen op de Weg naar As en op de Weg naar Zwartberg. En ook op de Hoogstraat in As kan je al een nieuwe paal terugvinden.

De locaties van de palen zijn uitgekozen na analyse van verkeersongevallen en snelheidsgegevens op de betreffende locaties. De analyses wezen uit dat er op deze locaties sprake is van overlast en verkeersonveiligheid, als gevolg van onaangepast rijgedrag.

Bij deze vijf palen hoort ook een nieuwe digitale snelheidsradar met een digitaal fototoestel dat van iedere overtreding twee foto's maakt. De gemeten snelheid, de datum, het uur en het fotonummer worden op een geheugenstick bewaard. De politie verwerkt wekelijks deze gegevens om snelheidsboetes op te stellen.

Hogere boetes
Sinds 1 mei 2017 zijn de geldboetes voor een snelheidsovertreding verhoogd. Voor de eerste 10 km boven de toegelaten snelheid telt men 53 euro en vervolgens 6 euro per km voor gewone wegen en 11 euro per km voor wegen binnen de bebouwde kom of in een zone 30 of schoolomgeving. Er wordt steeds een correctie toegepast van 6 km voor snelheden onder de 100 km/u en 6 procent voor snelheden boven de 100 km/u.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139