LimburgActueel.bePolitie zet vrijwilligers in aan Schulensmeer

Door Redactie - 10 juli 2017 - 3560 - Samenleving

Vandaag starten tien vrijwilligers die, door de politie Limburg Regio Hoofdstad in samenwerking met de gemeentebesturen van Lummen, Herk-de-Stad en Halen, worden ingezet in de omgeving van het Schulensmeer en het Schulensbroek. Zij zullen daar fungeren als aanspreekpunt voor de bezoekers.

Politie zet vrijwilligers in aan Schulensmeer
Foto: Schulensmeer.beDe omgeving van het Schulensmeer is de uitgesproken plaats voor natuurliefhebbers, vissers, wandelaars en mensen die aan zachte waterrecreatie willen doen. Men moet hier dan ook in de eerste plaats tot rust kunnen komen. Om die rust mee te kunnen garanderen, zetten de politie Limburg Regio Hoofdstad, de gemeente Lummen en de steden Halen en Herk-de-Stad vrijwilligers in aan het Schulensmeer en het Schulensbroek.

Kort op de bal spelen
“De vrijwilligers zijn er in de eerste plaats om de bezoekers te informeren en te sensibiliseren. Zij vormen ook een aanspreekpunt in geval van problemen. Wanneer de vrijwilligers overtredingen vaststellen, kunnen zij de politie verwittigen. Op die manier kan er kort op de bal gespeeld worden om overlastproblemen sneller aan te pakken", licht korpschef Philip Pirard toe.

Opleiding en verslag
De vrijwilligers stellen een deel van hun vrije tijd ter beschikking om wekelijks in de omgeving van het Schulensmeer en het Schulensbroek aanwezig te zijn. Zij kregen een opleiding zodat ze de nodige kennis hebben over de verschillende reglementen die er gelden. Ook in het kader van natuurbehoud weten zij welke de belangrijke aandachtspunten zijn. De vrijwilligers werken samen met de politie Limburg Regio Hoofdstad en de verschillende gemeentebesturen, en brengen verslag aan hen uit.

Ze zullen een fluorescerende vest en armband dragen zodat zij herkenbaar zijn voor bezoekers. Zij krijgen ook een kleine vergoeding voor de prestaties die zij leveren.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139