LimburgActueel.beUniek in Vlaanderen: Genkse mediorenconsulenten

Door Redactie - 14 juni 2017 - 3600 - Samenleving

Op 15 juni ontvangen in Genk de deelnemers aan de opleidingen mediorenconsulent en seniorenconsulent hun diploma. Twee maanden lang volgden ze een programma rond bijzonder diverse onderwerpen die respectievelijk medioren en senioren aanbelangen. Die info kunnen ze nu verder verspreiden in hun kennissen- en familiekring of in de vereniging of organisatie waar ze actief zijn. De opleiding voor medioren werd voor het eerst georganiseerd en wist meteen 31 kandidaten aan te trekken. Bij de opleiding tot seniorenconsulent waren er 27 inschrijvingen.

Uniek in Vlaanderen: Genkse mediorenconsulenten
Foto: PixabayMet de diploma-uitreiking onderstreept de stad Genk haar ambitie om medioren en senioren actief in te schakelen in de samenleving. De deelnemers doorliepen een opleidingstraject dat onder meer focuste op wonen, financiële en sociale voordelen, thuiszorg en residentiële zorg en vrijwilligerswerk. Telkens werd er vertrokken vanuit de specifieke invalshoek van de deelnemers.

Bovendien was er in de opleiding voor medioren ook aandacht voor mobiliteit en vrijwilligerswerk, terwijl senioren het stedelijke seniorenbeleid kregen toegelicht en een sessie rond efficiënte en empathische communicatie volgden.

"Met de opleiding mediorenconsulent pioniert Genk in Vlaanderen", weet schepen Geert Swartenbroekx. "Het is daarom aangenaam verrassend dat 31 Genkse medioren zich meldden en enthousiast aan de slag gingen. Deelnemers aan de cursus gaven aan de opgedane kennis interessant en heel praktisch te vinden. Met wat ze nu weten, zijn ze beter in staat mensen in hun directe omgeving te informeren en wegwijs te maken op heel uiteenlopende domeinen."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139