LimburgActueel.be425.000 ballen voor zwembadproject Houthalen-Helchteren

Door Redactie - 14 juni 2017 - 3530 - Sport

De gemeentebesturen van Houthalen-Helchteren en Peer ontvingen van Vlaams Minister Philippe Muyters de éénmalige investeringssubsidie van 425.000 euro voor de renovatie van het zwembad Molenheide. Beide gemeenten voelden de behoefte om de aanwezigheid van een zwembad in de toekomst te verzekeren voor de inwoners. Het gaat om een klassiek 25m-bad, een instructiebad en een kleuter- en peuterbad.

425.000 ballen voor zwembadproject Houthalen-Helchteren
Foto: PixabayDe twee gemeenten sloegen voor dit project de handen in elkaar en ze lanceerden een oproep naar privé-investeerders om mee in dit project te stappen. Binnen deze oproep werd het project ‘zwembad Molenheide’ weerhouden. Peer en Houthalen-Helchteren dienden eind vorig jaar tevens een dossier in bij de Vlaamse overheid, waarbij de renovatie van het bestaande zwembad Molenheide centraal stond. Een beoordelingscommissie gaf het dossier een positief advies en een score van 85 procent.

De Vlaamse Regering volgde dit advies waardoor de eerste stap in dit project gezet is en er werk kan gemaakt worden van de realisatie van een vernieuwd zwembad. Het project wordt nu verder uitgewerkt door beide gemeentebesturen in samenwerking met de privé investeerder Molenheide.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139