LimburgActueel.beBierfestival Hechtel-Eksel steekt in een nieuw jasje

Door Redactie - 14 juni 2017 - 3940 - Toerisme

KH De Bergengalm uit Hechtel en KF Eendracht uit Eksel slaan na de geslaagde eerste editie in 2016 ook dit jaar de handen in mekaar om een nieuw bierfestival te organiseren. Voor deze gelegenheid werd speciaal een nieuw logo ontworpen waar ze nu graag mee uitpakken. Het nieuwe logo zal dit jaar dan ook op het unieke festivalglas komen te staan. Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Bierfestival Hechtel-Eksel steekt in een nieuw jasje
Foto: PixabayOngeveer 25 brouwerijen zullen op 23 juli terug te vinden zijn op het Dorpsplein in Hechtel, met meer dan 80 soorten bier om te proeven. De harmonie en fanfare uit Hechtel-Eksel hebben de handen in mekaar geslagen om er samen opnieuw een topevenement van te maken. En omdat ze het menen, hebben ze ervoor gekozen om een gezamenlijk logo te gebruiken voor het bierfestival. In 1 oogopslag zie je in het logo waar het om draait: het bierglas verwijst naar de vele bieren die te proeven zijn, de solsleutel op het glas verwijst naar de organiserende verenigingen.

Voor jong en oud
Bovendien is ook de leiding van de speelpleinwerking ‘Vakantiepatronaat’ present om met de kinderen te spelen, terwijl de ouders van de heerlijke biertjes kunnen genieten. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door FM Goud. Op die manier is er voor jong en oud heel wat te beleven in en rond de grote feesttent op het dorpsplein in Hechtel. "Natuurlijk hopen wij, net zoals vorig jaar, op zeer mooi weer. Maar er staat een grote feesttent in geval de weergoden anders zouden beslissen."

Onbekend is onbemind
Het bierfestival is een organisatie van 2 muziekverenigingen uit Hechtel-Eksel: KH De Bergengalm en KF Eendracht. Tijdens het bierfestival kunnen de aanwezigen met een proefglaasje (15cl) bij de brouwers langsgaan, die op hun beurt de glaasjes vullen om te laten proeven met eventueel een woordje uitleg. Op die manier kan het grote publiek de vaak wat onbekendere bieren, van de ‘kleinere’ brouwerijen leren kennen. De opbrengst van het evenement wordt verdeeld onder de verenigingen voor de aankoop en het onderhoud van muziekinstrumenten.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139