LimburgActueel.beTrixxo maakt ambities waar en wordt grootste speler

Door Kris Pattyn - 13 juni 2017 - 0000 - Economie

Trixxo laat er, na zijn recente naamswijziging, geen gras over groeien en neemt onder zijn pijler Trixxo Home de dienstencheque-activiteiten van sectorgenoot Clixxs over. De overname van Clixxs, onderdeel van de Flexpoint-groep, betekent voor Trixxo een uitbreiding met 3.000 werknemers zodat het totaal op maar liefst 6.500 komt.

Trixxo maakt ambities waar en wordt grootste speler
Foto: TrixxoTrixxo en Clixxs, van origine beide Limburgse bedrijven, hebben een zeer complementair kantorennetwerk binnen Vlaanderen. Ondanks het feit dat ze al meer dan 10 jaar steeds op enkele kilometers van elkaar ondernemen, is de verstandhouding te allen tijde uitermate goed geweest. Beide bedrijven stellen dan ook dat hun DNA niet sterk van elkaar verschilt en zien een samensmelting van de twee bedrijfsculturen en een optimalisatie van het kantorennetwerk binnen Vlaanderen als een grote stap vooruit.

De uitbreiding is voor Trixxo niet alleen een versterking van hun aandeel op de Vlaamse markt, ze worden daarmee ook meteen één van de belangrijkste spelers in Wallonië. "Het ontplooien van onze activiteiten is daar, gezien de hoge ambities die we hebben, voor ons de logische volgende stap. We zijn dan ook uitermate gelukkig onze Waalse collega's op korte termijn te mogen ontmoeten en kijken er naar uit de markt in Wallonië te ontdekken", aldus Luc Jeurissen

Ingebakken ambitie
Gezien de regionalisering van de bevoegdheden, betreft de reglementering van het dienstenchequesysteem kan men trouwens niet anders dan concluderen dat Wallonië een stap verder staat dan Vlaanderen." In Vlaanderen is het immers nog steeds zo dat, bij elke loonindexatie, er slechts een gedeeltelijke indexatie van de terugbetaalwaarde van de dienstencheque plaatsvindt", legt Jeurissen verder uit. "De dienstencheque-ondernemingen in Vlaanderen pleiten er dan ook voor dat de Vlaamse regering snel het voorbeeld van hun Waalse collega's zal volgen, zodat zij als ondernemers hun zin om te ondernemen kunnen blijven behouden."

De zin en ambitie om te ondernemen zit er bij Luc Jeurissen in ieder geval in gebakken. Terwijl hij voor 2017 op een geconsolideerde omzet van 130 miljoen euro zal komen, spreekt hij strijdvaardig dat dit tegen 2020 de 200 miljoen euro moet overschrijden.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139