LimburgActueel.beWout van Aert sterkste in Ronde Van Limburg

Door Rony Maes - 12 juni 2017 - 0000 - Sport

De zesde Vaillant Ronde Van Limburg werd in een spurt met vijf gewonnen door een sterke Wout van Aert. De Wereldkampioen veldrijden haalde het voor de Fransman Dorian Godon en Gianni Vermeersch. Timothy Stevens werd eerste Limburger. Na afloop spraken we met de twee laureaten.

Wout van Aert sterkste in Ronde Van Limburg
Foto's: L.Timmermans

Met 151 deelnemers kreeg de Ronde Van Limburg heel wat belangstelling. De loden hitte en 200 km waarin 2.000 hoogtemeters zaten zetten de renners tot voorzichtigheid aan. Een vroege vlucht met o.m. Kenneth Vanbilsen (Cofidis) en veldrijders Diether Sweeck (ERA Circus) en Corné Van Kessel (Telenet Fidea) na de eerste doortocht in Borgloon hield wel bijna honderd km. stand, maar onder impuls van Kenny Dehaes, winnaar van vorig jaar en zijn Wanty Groupe Gobert ploegmaten was alles ter herdoen net voor het ingaan van de laatste drie plaatselijke ronden.

In dit laatste deel toonde Wout van Aert (Veranda's Willems-Crelan) zich het meest aanvalslustig en hij kreeg hierbij al snel de hulp van Dorian Godon, Gianni Vermeersch, Jim Aernouts, Wim Reynaerts, Kevyn Ista, Benjamin Thomas en Etienne van Empel. Van Aert probeerde in de voorlaatste ronde nog even om alleen te ontsnappen, maar hij kon niet uit de greep van de koplopers komen. Vooraan moesten Kevyn Ista en Wim Reynaerts wel lossen zodat het een spurt met vijf zou worden. Hierin nam Wout van Aert vlot de maat van Dorian Godon (Cofidis) en Gianni Vermeersch (Beobank Corendon). Timothy Stevens (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) eindigde als veertiende en zo werd de wielrenner uit Heers eerste Limburger.Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139