LimburgActueel.be"Echte discussie die gevoerd moet worden, is rond toegenomen armoederisico"

Door Redactie - 19 mei 2017 - 0000 - Actueel

Het artikel (HBvL) waarin een buurtbewoner met de beste bedoelingen, signaleert dat voedsel afkomstig van Sint-Vincentius wordt gedumpt, doet de vzw pijn in het hart! “Duidelijk mag zijn dat het hier gaat over misbruik van enkele gevallen, maar elk is er één te veel. Dit neemt niet weg dat onze verenigingen en haar vrijwilligers iedere maand heel veel mensen in onze provincie echt gelukkig maken en vooruit helpen.” In 2016 hielp de vzw maar liefst 10.000 personen per maand over de 36 verenigingen die onze provincie telt. "Het laatste dat we willen is dat mensen een vertekend beeld krijgen over onze hulp want we horen, gelukkig maar, veelal positieve geluiden."

Foto: PixabayWendy – alleenstaande mama van drie kindjes over Sint-Vincentius’ hulp: "We hebben heel veel aan de voedselhulp die we maandelijks krijgen. Soms komen ze ook de diepvries vullen. Dat is echt een pak van mijn hart. Je weet dat je altijd nog iets in de diepvries hebt zitten en dat je kinderen niet zonder eten komen te zitten", getuigt alleenstaande moeder van drie Wendy. "Voedselbanken worden vaak negatief gezien, terwijl het nu heel anders is dan vroeger met mooie projecten rond Sinterklaas, verjaardagen, ... Ik ben ook dankbaarder geworden. Dankbaar voor de hulp die ik hier krijg."

“De echte discussie die gevoerd moet worden, is rond het toegenomen armoederisico bij groepen die traditioneel al een heel hoog risico kennen en kwetsbaar staan. De kloof lijkt alleen maar groter geworden", klinkt het bij Sint-Vincentius. "Neem eenoudergezinnen, zo telde de vereniging in Genk-Zutendaal in 2016 218 eenoudergezinnen, als we vergelijken met 2010 waren dit er 133. Als we dan horen dat door een verschraling van eengezinswoningen op de private huurmarkt de prijzen nog duurder zijn geworden, dan houden we ons hart vast."

"Onze droom is ook dat Sint-Vincentius tegen 2020 niet meer nodig zal zijn, maar tot nog toe brengen de meer dan 10.000 mensen die we iedere maand helpen ons weer met beide voeten op de grond", besluit men bij de vzw.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139