LimburgActueel.beExpertisehub voor metaalsector officieel geopend in Diepenbeek

Door Redactie - 19 mei 2017 - 3590 - Wetenschap & Innovatie

In het Wetenschapspark in Diepenbeek wordt vandaag LIMTEC+ officieel geopend. LIMTEC+ is het nieuwe kennis- en opleidingscentrum van de technologische industrie in Limburg. In deze expertisehub zullen werknemers en leerlingen kennis maken met de meest innovatieve technologieën en opgeleid worden tot operatoren, onderhoudstechnici en engineers. Bovendien biedt de nieuwe locatie mogelijkheden om synergiën tot stand te brengen tussen de technologische sector en de hogescholen die zich op het Wetenschapspark bevinden.

Expertisehub voor metaalsector officieel geopend in Diepenbeek
Foto's: LimtecDe loopbaanfondsen FTML en LIMOB en opleidingscentrum Limtec besloten om de krachten te bundelen en er onder de naam LIMTEC+ alles aan te doen om de tewerkstelling in de metaalsector op peil te houden. Omdat opleiding hiervoor cruciaal is, investeerden ze samen 6 miljoen euro in de bouw van een nieuw kennis- en opleidingscentrum. De nieuwe thuis van dé Technologie Academy.

“We geloven er sterk in dat we met hard en gecoördineerd werk een rooskleurige toekomst kunnen opbouwen voor de tewerkstelling in de metaalsector. Door middel van praktijkgerichte opleidingen komen we dan ook tegemoet aan de grote vraag van Limburgse bedrijven naar goed opgeleide medewerkers", vertelt manager Benny Siemons. "Zo is onderhoudstechnicus nog steeds hét knelpuntberoep in de sector. Aangezien de loopbaanfondsen worden bestuurd door vakbonden en werkgevers, voelen we goed en snel aan waar de opleidingsbehoeften van bedrijven en hun (toekomstige) medewerkers liggen."

Daarnaast wil LIMTEC+ de kloof tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt dichten door opleidingen en workshops aan te bieden aan leerlingen en leerkrachten van TSO en BSO scholen. Jaarlijks volgen meer dan 2.000 werknemers van Limburgse technologiebedrijven en 1.000 leerlingen uit technische richtingen een bijscholing of opleiding bij Limtec.

Het nieuwe complex bestaat uit 3.600 m² kantoorruimte, opleidings- en technologielokalen. Werknemers, werkzoekenden, docenten en leerlingen krijgen er de kans om met behulp van state-of-the-art proefopstellingen te leren werken met huidige en nieuwe technologieën.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139