LimburgActueel.beBourgeois verwijst omstreden boskaart naar vuilnisbak

Door Redactie - 19 mei 2017 - 0000 - Politiek

Voka Limburg en Confederatie Bouw Limburg reageren positief op de intrekking van de nieuwe kaart met 'meest kwetsbare waardevolle bossen"'van het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB). Die ontnam bedrijven en particulieren hun industrie- en bouwgronden. Vlaams minister-president Geert Bourgeois verwijst de kaart naar de vuilnisbak. “Dit is een verstandige beslissing. Het kan niet dat zonevreemde bossen voorrang krijgen op onze economische welvaart”, zeggen Johann Leten, bestuurder van KvK Limburg en Chris Slaets, bestuurder van de Confederatie Bouw Limburg.

Bourgeois verwijst omstreden boskaart naar vuilnisbak
Foto: PixabayVoka Limburg en Confederatie Bouw Limburg lieten zich maandag als eersten erg kritisch uit over de maatregel van de Vlaamse regering om 12.000 hectare zonevreemde bossen te beschermen. Dat betekende dat 502 hectare aan Vlaamse industriegronden, waarvan maar liefst 311 ha. in Limburg, konden veranderen in bossen. Ondernemingen zouden met andere woorden niet langer kunnen bouwen of uitbreiden op die percelen.

Tevens hield dit een aanzienlijk waardeverlies in waar slechts een beperkte schadevergoeding tegenover zou staan. Tot slot bemoeilijkte de maatregel ook strategische dossiers als Lummen Zuid, de uitbreiding Centrum-Zuid in Houthalen-Helchteren en het tracé van de Noord-Zuidverbinding.

“Onze kritische kanttekeningen hebben de regering aan het denken gezet. Dat was nodig, want deze absurde boskaart gaf voorrang aan de grillen van moeder natuur in plaats van aan ambitieus ondernemerschap. Het is dat laatste dat onze welvaart waarborgt. We juichen de beslissing van de minister dus toe!”


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139