LimburgActueel.beBilzen is klaar voor 32ste editie van loopfeest Bilzen Run

Door Rony Maes - 17 mei 2017 - 3740 - Sport

Onlangs werd op een persconferentie in de Withofswinning te Eigenbilzen de 32ste editie van de WAPITI Bilzen Run voorgesteld. Lees bij LimburgActueel alles over het sportevent en beluister tevens een reactie van mede-organisator Peter Thijs, die ambitieus is voor de volgende edities.

Bilzen is klaar voor 32ste editie van loopfeest Bilzen Run
Foto: Bilzenrun/L.Timmermans

Jarenlang was het een traditie dat eind juni net voor het groot verlof de Bilzen Run werd gelopen. Door omstandigheden moest dit vorig jaar met een maand vervroegd worden. Ondanks het slechte weer werd dit echter een succes met meer dan 2.000 deelnemers. Vandaar dat de organisatoren niet geaarzeld hebben en de 32ste editie van de Bilzen Run opnieuw op zondag 21 mei georganiseerd. De afstanden blijven 15 km, 10 km, 5 km en de 1 km. Het meer heuvelachtig parcours van de 5 km werd gehouden.

Dit loopfeest is een klassieker geworden met ieder jaar ruim 2.000 deelnemers en 425 medewerkers. Zowel de allerkleinsten, de scholieren, Start-to-Runners als topatleten nemen deel aan één van vier wedstrijden. Bilzen bewijst zich ook meer en meer als loopstad. De Bilzerse Joggingclub, de Run4Kids, atletiekevenementen als de Willer Run (3 juni), Oversteekrun (2 september), Terrasjogging (10 september), de bestorming van Alden Biesen en de Offroad Bilzen run en de honderden gebruikers van de Finse piste tonen aan dat het lopen in het DNA van de Bilzenaar is opgeslagen wist organisator François Nelissen te vertellen. Hij mocht tijdens de persontmoeting ook 750 euro overhandigen aan Berthy Hauben, die zondag 14 mei met zijn hond Nailah te voet naar Lourdes vertrok voor Kom op tegen kanker. De Hezenaar hoopt tegen 21 juli een kleine 1.900 km. afgelegd te hebben.

De 5 km start al om 13u00 De 10 km vertrekt een uur later en de WAPITI 15 km Run vertrekt om 15u30. Vorig jaar won El Ghazi Abdelghani deze laatste wedstrijd voor Chris Wouters en Tom Voet. De snelste in de 10 km was Patrick Nijs voor Ruben Max. Bilzenaar Peter Willy won de 5 km. Om 18u00 is er de kilometer voor kinderen. Er zijn voor 2.100 euro geldprijzen en voor 1.250 euro naturaprijzen.

Meer informatie en het volledige programma vind je terug op www.bilzenrun.be.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139