LimburgActueel.beOpmerkelijk: Hechtel-Eksel wil waardevolle bossen weg

Door Redactie - 17 mei 2017 - 3940 - Actueel

Al meer dan 15 jaar voert de gemeente Hechtel-Eksel een actieve strijd om het bos en de verschillende functies van het bos in een positief daglicht te stellen. Dat lijkt aardig te lukken. "We hebben onlangs nog kunnen lezen dat het WWF de bossen van het 4.500 ha grote Bosland een voorbeeldbos vindt. Bovendien merken we in Hechtel-Eksel dat onze bossen natuur en mensen verbinden. De Vlaamse Overheid heeft onze inspanningen steeds ondersteund en zelfs versterkt, maar vandaag slaan ze met de beschermingsregeling rond waardevolle bossen de bal mis", aldus het gemeentebestuur.

Opmerkelijk: Hechtel-Eksel wil waardevolle bossen weg
Foto: Pixabay"Dankzij het ondoordacht beleid van de Vlaamse Overheid dreigen onze inspanningen weggevaagd te worden. De regeling is contraproductief. Immers, door het eigendomsrecht van mensen aan te tasten zonder een afdoende compensatie te voorzien – de eigenaars worden meer dan twee jaar gegijzeld om hen daarna tegemoet te komen met een halfslachtige financiële compensatie - wordt de overheid als onbetrouwbaar aanzien", weet men in Hechtel-Eksel.

"Daarenboven is ook de communicatie onbehoorlijk. De Vlaamse Overheid neemt de beslissingen, maar legt de werklast wel bij de burgers en de gemeentebesturen. Wij moeten onze burgers de nodige communicatie verschaffen, hen begeleiden en ondersteunen." Hiertegen wil het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel ageren. Houd LimburgActueel in de gaten, je leest er nu vrijdag meer over!


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'
8.000 proevers op de Dag van het eetbare landschap in Bokrijk

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139