LimburgActueel.beAuwtch! 100 Vespaliefhebbers spenderen 14 uren in het zadel

Door Redactie - 17 mei 2017 - 3600 - Toerisme

In Genk start volgende zaterdag de 'Giro Mostra'. Dat is een route van 500 kilometer die op één dag door meer dan 100 Vespaliefhebbers gereden zal worden. De deelnemers rijden zowel op nieuwe scooters, maar ook oude modellen zullen de uitdaging aangaan. Het oudste deelnemende model dateert uit 1949. Verwacht wordt dat de rijders zo’n 14 uur onderweg zullen zijn, al zal dat voor sommigen veel langer worden... Lees er vandaag meer over bij LimburgActueel.

Auwtch! 100 Vespaliefhebbers spenderen 14 uren in het zadel
Foto: PixabayMario, één van de organisatoren, legt voor ons uit waarom deze Giro Mostra zo belangrijk is. “Het is niet zomaar een rondrit doorheen Vlaanderen. We willen de beleving compleet maken, voor elke rijder, jong of oud, vrouw of man. Het rijden ervan moet aanvoelen als die allereerste slok van een cappuccino na een lange autorit richting Italië.”

Om de uitdaging compleet te maken steekt de organisatie erg veel werk in de details. “Wij werken samen met andere gepassioneerde liefhebbers doorheen Vlaanderen. Dat laat ons toe om op elke stop aandacht te schenken aan het welzijn van de deelnemers.”

De deelnemers vertrekken op zaterdagochtend op het stadplein in Genk en volgen een voorgeprogrammeerde route tot in Oostende en terug. “Het is geen snelheidswedstrijd”, zegt Mario, “maar wel een uitdaging voor zowel de ervaren rijder als de occasionele rijder. De bedoeling is om iedereen, behoudens technische pech, de rit te laten uitrijden. In de late avond verwachten we de eerste rijders terug in Genk waar ze op zondag hun diploma als 'Girino' of 'Girista' uitgereikt zullen krijgen.”

“Giro Mostra” is een initiatief van vier gepassioneerde vrienden die hun activiteiten verenigden in “Giro Mostra 500 km vzw”. Dirk Eygemans, Johnny Boelen, Willy Marguillier en Mario Zambonini willen op die manier activiteiten organiseren die voor elke Vespafanaat toegankelijk zijn. Voor meer informatie, klik verder naar www.giromostra500km.be/programma.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139