LimburgActueel.beStudente uit Alken vertegenwoordigt Belgie op Youth Ag Summit 2017

Door Redactie - 16 mei 2017 - 3570 - Actueel

Sara Helsen, een 18jarige studente Bio-ingenieur uit Alken, heeft de eer om aanwezig te zijn op de Youth Ag Summit 2017 om haar visie op duurzame landbouw te delen. Helsen is één van de vier geselecteerde kandidaten die België zullen vertegenwoordigen. De Youth Ag-Summit is een globale conferentie voor jongeren, met als doel de volgende generatie opinieleiders in de landbouw met elkaar in contact te brengen en te inspireren. Het is tevens de ontmoetingsplaats waar 100 jonge opinieleiders van 18 tot 25 van overal ter wereld hun visie te delen en een open dialoog aangaan over een van ‘s werelds grootste uitdagingen: hoe lossen we de voedselproblematiek op? De Summit vindt plaats van 9 tot 13 oktober.

Studente uit Alken vertegenwoordigt Belgie op Youth Ag Summit 2017
Foto: Youth Ag-Summit“De landbouwsector heeft de sleutel in handen om sommige van de Duurzaamheidsdoelstellingen van de VN te realiseren. Maar dit kan niet zonder de actieve betrokkenheid van de jonge generatie", stelt Director and Head of Country Group Benelux Bayer CropScience Damien Violet. "De Youth Ag Summit geeft jonge opiniemakers de gelegenheid om hun ideeën te verrijken en moderne landbouwtechnieken als hefboom te gebruiken om hongersnood uit te roeien."

De delegates hebben allen heel wat moeite in hun proefstuk gestoken. De selectie werd gemaakt op basis van hun visie op duurzame voedselvoorziening en de rol die de landbouw hierin kan spelen. Hun bijdrage zal de basis van verdere discussie zijn tijdens de Youth Ag Summit. "Wij vinden de bijdrage van Sara Helsen alvast heel waardevol”, zegt Giel Boey, nationaal voorzitter van Groene Kring.

“We kijken er naar uit om de delegates van over de hele wereld in Brussel te verwelkomen. We kunnen niet wachten om de jonge opiniemakers kennis te laten maken met verschillende landbouwuitdagingen, ook lokaal, en om te horen welke wereldwijde en lokale oplossingen zij in gedachten hebben. Vijf dagen lang debatteren met zulke gepassioneerde jongeren, wordt een heel leuke ervaring”, besluit Guillaume Van Binst, secretaris-generaal van FJA.


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Mathieu Van der Poel wint Ronde van Limburg
Achilles Bocholt dwingt belle af tegen Initia Hasselt
Genieten van de zon doet koningspaar fietsend in ...Limburg!

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139