LimburgActueel.beModerne bijenhal in Heempark en Tuttenboom bij Campus O3

Door Redactie - 16 mei 2017 - 3600 - Actueel

De bijenhal van Milieu- en Natuurcentrum Heempark is er niet alleen voor de imkers en hun bijen, maar ook voor een breed publiek van jong tot oud. Tot voor kort maakten de imkers er de bezoekers wegwijs in de bijenwereld aan de hand van enkele posters en ander educatief materiaal. Dankzij de totaal vernieuwde binnenkant van de bijenhal kunnen ze dat fascinerende verhaal nu nog interessanter en aanschouwelijker brengen.

Moderne bijenhal in Heempark en Tuttenboom bij Campus O3
Foto: archiefbeeldMet 'Iedereen bijeen', het bijenplan uit 2014, wil de stad Genk een steentje bijdragen aan de bescherming van de bijen. Diverse acties zijn al gerealiseerd, weet schepen Gianni Cacciatore, "maar één van de laatste acties uit ons plan was de uitwerking van een educatief programma waarmee we scholen en andere doelgroepen kunnen bereiken." Er is nu niet enkel een educatief pakket voor scholen.

"Tegelijkertijd zijn we op zoek gegaan naar een bedrijf dat ons kon helpen om de binnenkant van de bijenhal grondig te vernieuwen. Dat is immers de ideale omgeving om mensen in te wijden in de tot de verbeelding sprekende wereld van de bij. En hen zo, wie weet, te inspireren om zélf iets te doen, zoals bijvoorbeeld bijvriendelijke planten in de tuin zetten."

De firma Fugzia heeft de bijenhal nu voorzien van een frisse educatieve inrichting met grote foto's, interactieve elementen en een scherm waarop je beelden of filmpjes kan bekijken. "Deze en volgende maand hebben we overigens een actie voor scholen: per school is een uitstap naar de bijenhal voor één klas gratis", aldus nog de schepen.

Afscheid met enkel voordelen
Op het grasveld aan de Limburghal staat trouwens een heel bijzondere boom: de Tuttenboom. In deze boom groeien geen tutjes, het zijn de Genkse peuters en kleuters die ze erin komen hangen. Zo nemen ze er op een speciale manier afscheid van en dat heeft alleen maar voordelen.

"Onze Genkse Campus O³ kwam op de proppen met dit bijzondere initiatief", weet schepen Geert Swartenbroekx. "Het tutje afgeven is een speciaal moment voor veel kleine kindjes. Vanaf drie jaar zonder tut is belangrijk onder meer voor een goede ontwikkeling van tanden, spraak en taal. Maar daarom niet altijd makkelijk en dan kan een mooi ritueel wat troost bieden. Vandaar het idee van deze boom."


Elke week Limburg in je mailbox?

E-mailadres:*
Voornaam:
Naam:
Postcode:
Gemeente:


Volg ons via facebook

LimburgActueel.be on Facebook

Handbalbekers voor Sint-Tuiden en Initia Hasselt
Japanse tuin Hasselt gehuld in chrysanten
Dit was Fleuramour 2017 'Passion for flowers'

© 2017 Actueel.be 85.17.66.139